Nya beslutet: All personal som vårdar coronasjuka patienter ska få extra ersättning

All personal som arbetar med smittsamma coronapatienter i Västra Götalandsregionen, ska få 500 kronor extra i plånboken per avslutat arbetspass.

Sedan coronaviruset tog ett grepp om Sverige har sjukvårdspersonal i hela landet kämpat dag som natt för att vårda covid-19-patienter.

Foto: TT/ Henrik Montgomery, TT

Ibland har trycket varit så högt att personalen knappt haft tid för varken matpaus eller vila. Många har därför krävt att vårdpersonalen ska få bättre villkor och högre löner.

Vilket vårdpersonalen nu ska få i Västra Götalandsregionen.

 – De som jobbar på enheter med smittade covid-19-patienter gör ett fantastiskt arbete. De arbetar under svåra förhållanden som är långt utanför det normala. Vi i regionstyrelsen vill visa vår uppskattning och ge dessa medarbetare en extra ersättning, säger regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M) i pressmeddelandet. 

Ersättningen införs retroaktivt

Anledningen till beslutet är att vårdpersonal som jobbar med coronapatienter utför ett arbete som innebär stora risker och därför förtjänar ett risktillägg.

Ersättningen är på 500 kronor per avslutat arbetspass och införs retroaktivt från den 1 april fram till 30 juni. Summan är densamma för samtliga yrkeskategorier och gäller för enheter med inneliggande covid-19-patienter.

Det här förtjänar all personal inom vården. Nu håller vi tummarna för att fler regioner tar efter beslutet.

Dela gärna artikeln för att sprida nyheten vidare.