Nya ilskan mot Icas förändring i bonussystemet – efter upptäckten: ”En av många som protesterade”

Nya bonussystemet kritiserades från start.
Nu riktas återigen ilska mot Icas ”Stammis”.
Så här svarar matjätten.

Det var omkring årsskiftet 2020 som matjätten Ica gjorde om sitt bonussystem. Då infördes det så kallade ”Stammis” – som fick utstå hård kritik i sociala medier.

Matjättens nya system anklagades redan då missgynna singelhushåll.

Nu har det gått över ett år sedan förändringen, och ilskan finns fortfarande ute i landet. Signaturen ”före detta kund” har lämnat klagomål till Ica via deras Facebook-sida.

Foto: Björn Lindgren/TT

”När Stammis infördes var jag en av de många som protesterade eftersom jag som ensamhushåll inte kommer upp så högt i inköp varje månad. (Sedan Stammis infördes tror jag att jag bara EN enda gång kommit upp i bonuscheck… förut var det iallafall flera ggr per år)”, skriver kunden och fortsätter:

”Det sades då att i och med stammis skulle det komma en massa extra specialerbjudanden anpassade för oss personligen, och detta skulle uppväga de bonuscheckar som försvann. Var tog dessa erbjudanden vägen? Jag har då inte sett några personliga erbjudanden som jag varit intresserad av”.

Icas svar: ”Tillgång till hjälpmedel”

Nu väljer Ica själva att svara den missnöjda kunden. På sin Facebook-sida förklarar matjätten att konceptet Stammis är ”mer än bara bonus” med erbjudanden efter önskemål.

”Därutöver får du tillgång till hjälpmedel som gör din vardag enklare och dina inköp lätta att överblicka, tillsammans med erbjudanden från partners inom och utanför ICA-familjen. I samband med Stammis har vi valt att satsa mer på extra mycket erbjudanden och lägre priser i butikerna. Någonting som vi ej haft möjligheten till i denna utsträckning”, skriver Ica i sitt svar.

Samtidigt flaggar matjätten för så kallade ”stammispriser”.

VISBY 20160218 ICA Maxi i Visby. Foto: Karl Melander / TT

”Stammispriser dyker upp mer frekvent och finns för alla våra medlemmar att utnyttja. Detta oavsett hur mycket du väljer att spendera hos ICA under en månad”, skriver matjätten.

Vad tycker du om Icas nya system? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required