Nya knepet för gravida kvinnor vid förlossning – ska minska smärta och stress genom virtuell teknik

Att föda barn är både fysiskt och psykiskt påfrestande för en kvinna. Det är mycket att tänka på och mycket känslor i luften.

Nu  testar ett sjukhus i Cardiff, Wales ett sätt att få kvinnor att slappna av inför förlossningen – på ett virtuellt sätt.

 

I alla tider har kvinnor fått barn och fått kämpa med både fysiska och psykiska men innan och efter förlossningen.

Det är en hel del minst sagt att tänka på när ett nytt liv ska komma till världen, både rädslan inför att något ska hända men också få se sitt älskade barn för allra första gången.

Och förlossningar är minst sagt smärtsamma, därför håller ett sjukhus i Wales på att få fram ett nytt sätt för gravida kvinnor som befinner sig på sjukhuset att försöka slappna av.

Metoden? Ett par VR-glasögon.

Nu utreder ett sjukhus i Wales angående att kvinnor ska få använda VR-glasögon vid förlossning. Foto: BBC

Så ska gravida kvinnor kunna slappna av bättre – enligt nya förslaget

Med dessa ska kvinnorna kunna få möjligheten att slappna av genom att ”spendera” tid på stranden eller varför inte med djur någonstans på Antarktis.

Under en session på 45 minuter kan kvinnan välja emellan förutom tidigare nämnda att gå på stranden Mars, på savannen eller se Norrljus.

Även lugn musik kommer att spelas, allt för att kvinnan ska avslappna till fullo, skriver The Daily Mail.

– För saker som händer tidigt in i förlossningen kan vi erbjuda vatten, andningsövningar och avslappning. Virtuell verklighet gör bara att vi tar oss till en annan dimension. Det ger oss en möjlighet att få göra någonting riktigt annorlunda, någonting innovativt som inte används någon annanstans, säger Suzanne Hardacre, chef över sköterskorna på sjukhuset i Cardiff.

Kvinnorna kan välja mellan olika miljöer, till exempel vistas med pingviner vid Antarktis. Foto: BBC

Vad tycker ni om detta förslag? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.