Nyfödd bebis hittades i papperskorg på flygplan – upptäcktes av personal

Flygplatspersonal på Mauritius chockades över ett makabert fynd på flygplanstoaletten när de gick igenom planet efter landning. I papperskorgen låg en nyfödd bebis som var vid liv. 

Det var på nyårsdagen som den chockerande upptäckten gjordes. Flyget hade lyft från Madagaskar och landat på Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport på Mauritius. 

Efter landning gick flygplatspersonal igenom planet i samband med en rutinmässig tullkontroll. 

Bebis låg i papperskorgen

När de genomsökte toaletten såg de att det låg en livs levande bebis i papperskorgen. Det var tydligt att barnet – som är en pojke, var nyfödd, det rapporterar BBC

OBS: Bilden har ingenting med platsen för händelsen att göra. Foto: Junge, Heiko

Den nyfödda pojken fördes omedelbart till sjukhus för kontroller. Enligt BBC uppges han må bra. 

En 20-årig kvinna från Madagaskar – som planet lyfte från, misstänks ha fött barnet på flygplanstoaletten och diskret lämnat det där innan hon klev av flyget på Mauritius. 

Ung kvinna gripen

Hon greps senare av polis, men förnekade att hon skulle vara mamma till barnet. Hälsoundersökningar visade dock att hon nyligen fött barn. 

Den 20-åriga kvinnan bevakas nu av polis på sjukhus, och hon kommer att förhöras när hon skrivs ut därifrån.

Enligt BBC kom kvinnan från Madagaskar till Mauritius på ett tvåårigt arbetstillstånd. 

Både kvinnan och bebisen uppges må bra. Mamman till barnet är nu misstänkt för att ha övergett en nyfödd, vilket hon kan ställas inför rätta för. 

I fjol rapporterade flera utländska medier om en kvinna som tvingades föda barn på ett flygplan då värkarna startade i luften. 

Flygplanet ändrade kurs

Flygplanspersonal tvingades då ändra kurs för att göra förlossningen så säker som möjligt för kvinnan. 

De satte då kurs mot närmaste staden Aswan, som är drygt 800 kilometer från slutdestinationen Kairo. 

Personalen visste att det var bråttom för den gravida kvinnan att komma till sjukhuset snabbt.

”Alla procedurer för passagerarens säkerhet följdes och hanterades snabbt. Flygvärdinnorna samarbetade med en läkarstudent för att hjälpa passageraren vid förlossningen i mitten av flygningen”, sa EgyptAir i ett uttalande då, enligt brittiska Mirror.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);