Otäck storbrand bryter ut i lägenhetshus – se när panikslagna pappan tar ett livsfarligt beslut

När en brand bröt ut i ett lägenhetshus var många människor på väg att mista sitt liv.

En man skrek för sitt liv i ett fönster och höll i sin bebis. Det är då byggarbetarna rycker in som hjältar.

 

En brand utbröt i Albuquerque i Mexiko där ett lägenhetshus stod under lågor och tung rök. Några byggarbetare i närheten hade sett branden och hörde plötsligt en man skrika för sitt liv. Skriket i sig var obehagligt och ovanligt, enligt Mason Fierro, en av byggarbetarna.

”Vi hörde pappan skrika – ett skrik som vi aldrig hade hört förut. När vi hörde det, sprang vi dit så fort vi kunde”, säger Mason Fierro till CNN.

Posted by Albuquerque Fire Rescue on Friday, 12 July 2019

Släppte bebisen från fönstret

Vid fönstret stod en man i ren och skär panik, bland rök, med sin två-månaders bebis och skrek efter hjälp. Människorna som hade samlats på marken under fönstret försökte snabbt få tag i filtar eller liknande för att kunna ta emot bebisen. De var även på väg fram med en stege. Men pappan förstod att ju längre tiden skulle gå, desto mer rök hade drabbat honom och bebisen.

Därför tog han beslutet att släppa bebisen i armarna på Mason Fierro. Han litade fullständigt på att byggarbetaren skulle fånga honom.

”Han släppte henne. Jag tog emot henne. Det fanns inget tvivel i tanken på att jag skulle fånga henne”, säger Fierro till CNN.

Byggarbetarna räddade liv

Efter det tog pappan fram sin son som var mellan tre och fyra år gammal. Mason Fierros bror och medarbetare Jermaine Gallien hjälpte honom att ta emot pojken. Tillsammans hade de räddat även hans liv. Hade inte pappan valt att lita på Fierro och Gallien hade barnen kunna dött av röken.

Tillslut lyckades någon få dit en stege och byggarbetarna kunde assistera ut familjen från fönstret. Sedan gick byggarbetarna runt lägenhetshuset och knackade på dörrar för att ta ut människor som inte visste vad som skedde.

Bebisen lever tack vare byggarbetarna

Tom Ruiz, talesman för Albuquerque räddningstjänst, meddelade att tre personer togs till sjukhus, de två barnen och en vuxen som vårdades för alla rök som den hade andats in. Även om brandkåren var på plats inom fem minuter, är han glad att folk tog initiativ att göra något, eftersom det var precis i tid innan någon hade kunnat dött.

”De här människorna var i desperat behov av räddning och hade inte möjlighet att vänta på oss. De här barnen lever på grund av vad byggarbetarna gjorde snabbt och koncist”, säger Tom Ruiz till CNN.

Ett annat barn hittades död efter branden

Den hemska branden slutade där emot i tragedi efter att huset var helt släckt. Ett annat barn hade försvunnit från en av de andra lägenheterna under branden och hittades senare död inuti huset. Det har den lokala TV-stationen KRQE uppdaterat om i ett senare skede.

Alla tankar går till de anhöriga som miste sitt barn i samband med branden.

Se när byggarbetarna tar emot bebisen och jobbar för att föra folk till säkerhet:

Sprid gärna detta vidare för att stödja de anhöriga till barnet som omkom och för att hylla de fantastiska byggarbetarna för deras livsviktiga insatser.