Paret hann aldrig fram till BB. Då fick Josefine föda i ett dike på E4:an.

Josefine och Robert satt i bilen på väg till BB i Hudiksvall när vattnet gick. Då fick paret tvärstanna mitt på E4:an och paniken kröp sig på. – Jag kände igen skriket, det var inga vanliga värkar. Nu hade krystvärkarna börjat, säger Robert till Aftonbladet.

Det var sajten Hela Hälsingland som snappade upp den dramatiska historien som utspelade sig på E4:an för ett tag sedan.
Söderhamnsparet Josefine och Robert satte sig i bilen och började köra mot Hudiksvall, eftersom höggravida Josefines värkar hade börjat bli allt intensivare.

Men innan det hade kommit fram tvingades Robert stanna bilen på E4:an, när Josefine skrek till. I panik försökte han få tag på hjälp.
– Josefine skrek “ring 112” och jag kunde inte komma på vad de hade för nummer, berättar Robert för Aftonbladet.

Till slut kom de i kontakt med en barnmorska. Då hade huvudet redan tittat ut och sedan guidade barnmorskan paret igenom förlossningen. Barnmorskan förklarade för Robert att han måste lägga Josefine på rygg för att det inte ska gå för fort. Men när han var i färd med att göra det, tappade Robert han mobilen, som hamnade under Josefine. Därefter fick de klara sig helt själva.

Robert lyckades till slut få tag i någonting som kändes som ett par axlar och på den tredje krystvärken kom barnet ut. Men trots det var dramat inte över. Navelsträngen hade virat sig runt bebisens hals och när de fick bort den, andades inte deras barn. Det blev några riktigt nervösa och skräckslagna minuter i väntan på ambulansen.

Ambulanspersonalen kom dock ganska snabbt till platsen och de lyckades rensa bebisens luftrör på slem.
– Det var så skönt, då kände jag att nu kommer allt gå bra. Då kom tårarna på både mig och Jossan, säger Robert.

Nu har familjen två döttrar och alla mår bra. Det senaste tillskottet har dock inte fått något namn, skriver Hela Hälsingland.

Det höll på att gå riktigt snett – men dramatiken vid E4 fick ett lyckligt slut <3

Posted by Aftonbladet on den 27 maj 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna