Paret voltade av vägen – nu efterlyser de hjälten som var först på plats

På vägen hem från barn och barnbarn i norra Sverige fick paret Tessa och Anders Karlsson sladd i Provåker och voltade av vägen.

Nu söker paret mannen som var först på plats vid den dramatiska olyckan och hjälpte paret, vilket Västerbotten-Kurriren var först med att rapportera.

Paret Tessa och Anders Karlsson hade varit och hälsat på sin son och deras barnbarn, en liten pojke på fem veckor, när den hemska olyckan var framme.

Det var söndagen den 18 oktober och alldeles mörkt och kallt utomhus när Tessa och Anders begav sig ut på vägarna för att köra hem till Mörlunda i Hultsfred.

Det hade kommit nysnö under natten så de var båda införstådda med att det var halt ute. Därför tog dem det försiktigt.

Trots det lurade olyckan bakom hörnet.

–  Allt gick så snabbt. Jag minns det som att det var tre kurvor på raken och i den tredje så fick vi sladd, berättar Tessa för Newsner.

Hon blundade hårt.

– Jag minns inte så mycket mer än smällarna och när jag tittade upp låg vi upp och ned, säger hon.

Foto: TT

Låg fastklämda i bilen

Tessa låg fastspänd i bältet med Anders hängandes över sig. Allt gick på några få sekunder och med förnuftet fortfarande i behåll lyckades Anders få av sig bältet och dra nyckeln ur bilen.

– Själv kände jag ingen smärta men jag började märka att Anders var i chocktillstånd och inte sig själv. Han kröp bak i bilen och satt där ihopkurad medan jag försökte ta mig loss, säger Tessa.

Då plötsligt kommer en man i en röd bil till undsättning. Han ringde SOS Alarm och försökte hjälpa paret ut ur bilen samtidigt som han pratade lugnt och sansat med dem.

– Det var tack vare honom som vi fick hjälp så pass snabbt. Jag vågar inte ens tänka på hur det hade kunnat gå annars. Hans agerande var guld värt, säger hon till Newsner.

Mannen lämnade inte deras sida

Tessa berättar att mannen gav dem en slags trygghet och att han inte lämnade deras sida förrän han visste att ambulans och räddningstjänst tagit hand om dem.

– Alla var så proffsiga. Jag känner en sådan respekt för alla som hjälpte oss, säger hon.

Tessa och Ansders kördes med ambulans till sjukhuset i Umeå där de plåstrades om ordentligt. Tessa fick sy några stygn i huvudet och röntgades för att se så hon inte hade fått några hjärnskador.

Senare samma eftermiddag fick hon åka hem. Men Anders däremot blev kvar i ett dygn, hans bröstkorg hade klämts ihop av bältet vid olyckan. Något som påverkade hans hjärta negativt.

Hade änglavakt

Paret hade änglavakt i den dramatiska olyckan och mår under omständigheterna bra idag. Öven om chocken efter vad de varit med om fortfarande gör sig påmind ibland.

– Idag mår vi bra och det är tack vare alla som var med och hjälpte till vid olyckan, säger Tessa till Newsner.

Foto: Privat

Vill önska honom ett lyckligt liv

Men det finns en sak de gärna får gjort innan de går vidare. Och det är att få tacka den man som var först på plats vid olyckan.

– Vi har full förståelse för om han inte vill träda fram eller kontakta oss. Det respekterar vi, men om han ser det här vill vi önska honom ett lyckligt liv och säga att vi är oerhört tacksamma över det han gjorde för oss. Oerhört tacksamma, säger Tess till Newsner och fortsätter:

– Men om han ser det här och vill prata så får han mer än gärna kontakta mig på telefon eller mejl eller det som känns bra. Han är vår hjälte.

Paret Karlsson hade verkligen änglavakt vid olyckan och mannen som var först på plats förtjänar att hyllas.

Dela gärna artikeln så hjälps vi åt med att hitta parets hjälte.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);