Parets fina gest hyllas: Bjöd in 4 000 flyktingar till bröllopsmiddagen.

Fethullah Üzümcüoğlu och Esra Polats gifte sig Kilis i närheten av den syriska gränsen där tusentals människor är på flykt från grannlandet. Men det brudparet minns allra mest från bröllopsfesten är varken första kyssen som gifta, bröllopsdansen eller maten.

Enligt turkisk tradition hölls bröllopet mellan tisdag och torsdag och sedan avslutades allt med en stor middag. Men familjen hade svårt att njuta av festligheterna när de visste att det fanns så många människor i närheten som varken har mat eller tak över huvudet.

Då kom brudgummens pappa på en idé.
– Jag tyckte att det var onödigt att dela på en stor måltid med familj och vänner när jag visste att det fanns så många människor i nöd precis bredvid oss. Så jag kom på en idé och berättade för min son. Jag är väldigt glad att han accepterade den och att de påbörjade sin nya lyckliga resa med en så osjälvisk gärning, säger brudgummens pappa Ali till The Independent.

Det nygifta paret använde sina bröllopspengar och donerade dem till organisationen Kimse Yok Mu som bjöd in 4000 flyktingar på stor bröllopsmiddag. Brudparet tog emot glatt emot flyktingarna och bröllopsgästerna hjälpte till att servera de 4000 flyktingarna.
– Att se glädjen i ögonen på de syriska barnen är obetalbart, säger maken, enligt The Independent.

Bild.

fest

– Jag blev chockad när Fethullah först lade fram idén men sedan blev jag övertygad. Jag är glad att vi kunde dela vårt bröllop med de människor som verkligen är i nöd, säger bruden Esra till tidningen.

Bild.

Skärmavbild 2015-08-04 kl. 18.12.09

Vilken otrolig fin gest, jag blir alldeles rörd när jag läser om vad brudparet gjorde!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.