Per odlar svenska flaggan i jätteformat på gården. Klockrent!

Per Larsson har odlat en svensk flagga på sin gård, Petersbo, som ligger i Vellinge i Skåne. Flaggan är 8000 kvadratmeter stor och består av växter som han har odlat på fem areal mark som han ville göra någonting speciellt med till nationaldagen. Och odlingen blommar för fullt fortfarande!  

Per Larsson tyckte att det var en kul grej att göra då han hade fem areal mark att göra någonting med. Han planterade honungsört och vitsenap i ett mönster på marken som resulterade i att när växterna blommar, bildar det den svenska flaggan.

– Jag försökte plantera så att de skulle blomma samtidigt. Det lyckades, fast de gula blommade lite tidigare, de blommade för fullt på nationaldagen, säger Per till Aftonbladet.

Flera har stannat med bilen bredvid gården för att fotografera mästerverket men Per förklarar att man ser flaggan bäst från ovan.
Per planerar att prova putsa ner blommorna för att se om de växer upp och blommar igen, men han har redan tankar på att prova något nytt till nästa år, men vad återstå att se.

– Jag ska fråga lite experter så får vi se, säger Per till Aftonbladet.

Sånt här borde vi ha mer av i vårt svenska landskap, gilla gärna för att hylla Pers initiativ!