Pierre polisanmäler svenska regeringen efter terrordådet – för vållande till annans död

Efter terrordådet i Stockholm har Pierre Leander har polisanmält svenska regeringen.

För vållande till annans död och kroppskada.

– Jag vill se en förändring för att kunna känna trygghet i att låta mina två flickor, 9 och 12 år gamla, växa upp i det här landet.

I terrorattacken I Stockholm den 7 april dödades 4 personer och 15 skadades. Den misstänkte nu gripne gärningsmannen kom från Uzbekistan och skulle utvisas ur landet, men avvek.

Pierre Leander är upprörd över att gärningsmannen lyckades hålla sig gömd från polisen – och nu polisanmäler han regeringen.  

– Jag har idag polisanmält den Svenska regeringen för vållande till annans död och kroppsskada samt tjänstefel, skriver Pierre på Instagram.

Polisanmälan ska givetvis se som en symbolisk handling.

Men Pierre hoppas på att frågan får uppmärksamhet och att det kan leda till en lagändring.

– Ett stort skadestånd till de skadade och de omkomnas anhöriga vore också på sin plats. Och en ursäkt från regeringen över att man misslyckats med avvisningen av den här personen. Hade så skett hade detta aldrig behövt hända. Om fler gör en anmälan ökar chansen att göra sin röst hörd. Har ett brott begåtts eller kunnat undvikas ska vederbörande ställas till svars, skriver han och fortsätter: 

– Jag vill se en förändring för att kunna känna trygghet i att låta mina två flickor, 9 och 12 år gamla, växa upp i det här landet. 

 

Jag har idag polisanmält den Svenska regeringen för vållande till annans död och kroppsskada samt tjänstefel. Enligt 3 kap 7 paragrafen brottsbalken är det ett brott att av oaktsamhet varit orsak till en annan människas död. Regeringen har genom oaktsamhet begått tjänstefel när man inte verkställt utvisandet av Rakhmat Akilov. Även om det inte funnits uppsåt till brott har regeringen stått likgiltig inför konsekvenserna av ett icke verkställt beslut. Oaktsamhet är tillräckligt för straffansvar. Regeringen har gjort sig skyldig till försummelse av allvarligt slag. Min förhoppning med detta är att få till en lagändring för hur man hanterar avvisning av personer som uppehåller sig i landet illegalt. Ett stort skadestånd till de skadade och de omkomnas anhöriga vore också på sin plats. Och en ursäkt från regeringen över att man misslyckats med avvisningen av den här personen. Hade så skett hade detta aldrig behövt hända. Om fler gör en anmälan ökar chansen att göra sin röst hörd. Har ett brott begåtts eller kunnat undvikas ska vederbörande ställas till svars. Jag vill se en förändring för att kunna känna trygghet i att låta mina två flickor, 9 och 12 år gamla, växa upp i det här landet. #regeringen #polisanmäld #stockholm #terrorattack

Ett inlägg delat av Int’l Model & Entrepreneur (@pierreleander) Apr 10, 2017 kl. 8:37 PDT

Tycker ni Pierre gör rätt som polisanmäler regeringen eller överdriver han? Dela gärna och skriv vad du tycker i kommentarerna på Facebook.

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!