Pistolbeväpnade män rånade matbutiken. Då tog Henrik upp jakten och fångade in ena rånaren. Nu hyllas han som en hjälte.

En lokal matbutik i Helsingborg utsattes igår kväll för ett rån av två pistolbeväpnade och maskerade gärningsmän. Men tack vare en stor hjälteinsats från en granne skulle rånarnas äventyr få ett abrupt slut, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Det var vid 20-tiden igår kväll som en ICA-butik i Helsingborg utsattes för ett rån. Rånarna flydde därefter springande från platsen och var enligt polisen beväpnade med pistolliknande föremål.

Men rånarna skulle inte komma långt. På en balkong alldeles bredvid satt Henrik Mattsson och åt middag med sin flickvän och sin mamma. Han hörde att det pågick något på gatan nedanför och var inte sen med att reagera.
– De tappade sin väska med en massa pengar. Rent reflexmässigt flög jag upp, ner för trapporna och runt huset. Jag såg ryggarna på dem, säger Henrik Mattsson till HD.

Utan varken skor eller strumpor på fötterna inledde Henrik alltså jakten på rånarna medan han skrek uppmaningar om att de skulle stanna.

– Då blev de stressade och tappade väskan igen, och även en pistol. Jag var bara tio meter bakom dem när de hoppade över ett staket. Jag sprang runt hela kvarteret och kom ikapp dem, men då försvann de in i en trädgård.

Efter en kort jakt lyckades Henrik komma ikapp den ena rånaren och slog krokben för honom. Han hamnade sedan över rånaren och lyckades hålla fast denne till det att polisen kunde komma till platsen och gripa rånaren. Polisen lyckades sedan även gripa den andre rånaren.

Henrik verkar inte nämnvärt rädd efter sin upplevelse, trots att rånarna kan ha varit beväpnade med pistoler.
– Det är ingen fara. Lite adrenalinstinn och lite ont i halsen efter att ha skrikit, säger han till HD.

Snacka om hjälteinsats av Henrik! Men även om det här slutade bra och med att båda rånarna fångades in, bör man alltid tänka till en extra gång när man bestämmer sig för att göra något liknande. Ingen kan veta hur stressade rånare med vapen kan agera i en liknande situation.

Här finns en intervju med Henrik, gjord av Helsingborgs Dagblad.

Publicerad av Newsner, gilla gärna