Foto: TT/SVT

Plötsligt dyker Tegnells fru upp i SVT:s direktsändning – får folk att jubla: ”Älskar dom båda”

Anders Tegnell fortsätter att avverka intervjuer på löpande band.

Men i SVT:s direktsändning dök plötsligt även hustrun Margit upp i bild.

Nu hyllas den udda sekvensen som vissa tittare kanske missade i morse.

I stort sett varje dag ställer han upp – i ur och skur. Anders Tegnell svarar tålmodigt och lugnt på alla frågor som journalisterna i tv, radio och tidningar vill ställa för dagen.

Coronaviruset är förstås på allas läppar och har dominerat nyhetsflödet sedan i våras. 2020 kommer att gå till historien som pandemiåret.

Tegnell är i kraft av statsepidemiolog Folkhälsomyndighetens ansikte utåt. Det är han som har hållit de många pressträffar och fått berätta hur många som har smittats av viruset respektive avlidit efter att ha insjuknat i covid-19. Det är Tegnell som lugnt och pedagogiskt förklarar hur viktigt det är att vi tvättar händerna och håller den fysiska distansen för att trycka tillbaka smittan – och lätta trycket på sjukvården.

De senaste dagarna har dessutom nya regionala råd tagits fram för många av Sveriges olika regioner.

Antalet bekräftade smittade har fördubblats i Sverige på två veckor, och de högsta dödssiffrorna sen närmare fyra månader har rapporterats in till Folkhälsomyndigheten.

På onsdagsmorgonen ställde Tegnell upp och svarade på frågor från SVT:s nyhetsprogram ”Morgonstudion”. Han fanns med på digital länk i hemmet och svarade som vanligt på reportrarnas frågor.

STOCKHOLM 20200922 Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheter under tisdagens myndighetsgemensamma pressträff i Solna om coronapandemin. Foto: Amir Nabizadeh / TT

– Vi ser absolut en dramatisk ökning av antalet fall. Det måste vi ta på stort allvar. Det gör vi också. Vi har dialoger med de berörda regionerna. Det är riktade åtgärder, säger Tegnell i SVT:s ”Morgonstudion”.

Han poängterade samtidigt att läget i skrivande stund inte är lika ansträngt för sjukvården som det var i våras – men också hur viktigt det är att alla nu följer rekommendationerna för att trycka tillbaka den ökade smittspridningen.

– Vi är väldigt långt från situationen i våras. Det är kanske 10-15 procent av den smittspridning vi hade då. Vi måste jobba tillsammans nu för att inte få stor skada på vården igen.

Samtidigt hamnade även Tegnells fru i fokus, vilket Svensk damtidning var först med att rapportera. Plötsligt – mitt under intervjun i SVT – dök Tegnells hustru Margit upp i morgonrock med morgonkoppen i högsta hugg i bakgrunden.

Foto: SVT

Forskaren och tv-profilen Emma Frans har uppmärksammat den udda och lite roliga sekvensen på sociala medier.

Många tycker att det är roligt och lugnande att se klippet.

”Hahaha!! Får sån värme i bröstet av den här lilla filmsnutten”, skriver en person i kommentarsfältet.

”Jaha, jag kunde älska honom mer, där ser man. (Och från och med nu älskar jag även henne)”, skriver medieprofilen Malin Wollin i en kommentar till Emmas inlägg.

”Älskar dom båda. På riktigt”, skriver en annan person i kommentarsfältet.

Här kan man se sekvensen:

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required