Pojke skriver brev till tomten med 1 enda önskning – orden om hans mobbade syster får hjärtat att brista

Man brukar säga att julen är barnens högtid, då mycket fokus ligger på tomten och julklapparna han kommer med. När jag var liten brukade jag och mina syskon skriva önskelistor som vi skickade till “tomten”, och på dessa fanns alla möjliga dyra prylar, eftersom man inte hade någon uppfattning om vad saker kostade.

I dagens materiella samhälle är det nästan en tävling om vem som får flest klappar på julen. Just därför blev jag så berörd när jag hörde om åttaårige Ryan Suffern, som önskade sig en enda sak. 

8-årige Ryan Suffern, från North Carolina, hade en önskan som skilde sig helt från andra barn i hans ålder. 

När Ryans mamma Karen hittade sonens brev till tomten kändes det som om någon stuckit en kniv i hennes mage och vridit om. Dels för att det gick upp för henne hur utsatt Ryans syster var i skolan, men också för att hennes åttaåring oroade sig.

Att se hur hennes son beskyddade sin syster gjorde samtidigt så att mamma Karen sprack av stolthet. 

Förra året började Ryan och hans syster Amber i en ny skola i Rocky Mount Preparatory, North Carolina. För Ryan var skolstarten enkel. Systern Amber hade det dock tufft, då hon på grund av din övervikt blev ett enkelt offer att hacka på för mobbarna, vilket Daily Mail skrivit om. 

Sonens hjärtskärande vädjan

När det närmade sig jul uppmanade Karen sina barn att skriva en önskelista till jultomten. När hon läste sonens bröt hon ihop.

“Kära tomten

Min mamma sa åt mig att skicka en önskelista till dig för att säga att jag vill ha en fjärrstyrd bil och en helikopter, men jag vill inte ha det längre. Barn på skolan retar fortfarande Amber, och det är inte rättvist, för hon har inte gjort dem något och det gör mig arg. Jag har bett böner för att de ska sluta, men Gud är upptagen och behöver din hjälp. Strider det mot reglerna att ge en gåva för tidigt? Kan du fråga Big Time Rush om han kan komma till Ambers födelsedagskalas? Det skulle göra henne så glad. Om du inte kan få de att komma dit, bara ge henne allt hon vill ha. 

Tack tomten

Kärlek från Ryan

PS min mamma ordnar alltid de bästa födelsedagskalasen, du kan komma om du vill”. 

Brevet var en ögonöppnare för Karen. För Daily Mail berättar mamman att hon visste att hennes dotter inte trivdes i skolan, men att hon blevmobbad för sin övervikt kände hon inte till, då dottern varit tyst om det. 

Dottern vill inte gå till skolan.

Karen blev förkrossad, och delade sonens brev i sociala medier, i hopp om att få råd från andra föräldrar.

Genom att dela med sig av sonens brev på Facebook hoppas Karen att sonens ord ska få alla vuxna att prata med sina barn om hur man bör vara mot andra.

”Varje dag när hon går i skolan säger hon: ‘Mamma, kan jag bara få stanna hemma?’ Hon vill bara inte gå. Och varje gång jag skickar henne till skolan känner jag att jag inte skyddar henne, och att jag sviker henne”, säger Karen Suffern till Daily Mail.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);