Pojken och hunden skulle ha varit döda. Men deras vänskap kom att rädda livet på dem båda!

De skulle egentligen ha varit döda. Men den här pojken och hunden kom genom lyckliga omständigheter att rädda livet på varandra. Underbart!

.ad-container-normal {display: none;} .ad-container-narrow {display: block;} @media all and (min-width:800px) { .ad-container-normal {display: block;} .ad-container-narrow {display: none;} }

Hunden Juno var nära att bli avlivad på hundhemmet, där hon hamnat för att hon ansågs ha svårt för att lära sig.

Bildkälla: Praying for lucas

Men hon kom att räddas i sista stund. Räddningen kom från ett högst oväntat håll. Lucas lider av en ovanlig sjukdom kallad Sanfilippos sjukdom. Han gavs inte många år att leva, varje dag förlorade han fler och fler vardagliga funktioner. Hans far letade efter en terapihund som kunde varna när pojken var i fara, som vid anfall eller syrebrist.

Bildkälla: Youtube

Folk sa att en hund inte skulle kunna hjälpa pojken. Men det vägrade hasn far tro på. Då hittade han Juno på internet. När de två träffades var det ögonblicklig kontakt!

Bildkälla: Youtube

Lucas far tränade hunden. Det visade sig att Juno hade allt annat än svårt att lära sig. Hon visade direkt att hon hade de rätta instinkterna. Om Lucas behövde vila så sprang hon till honom. Om han fick ett anfall så lugnade hon honom.

Bildkälla: Youtube

En dag sprang Juno som tokig runt Lucas rullstol. När föräldrarna upptäckte det så sprang de dit så fort som möjlig. Då höll Lucas på att bli blå i hela ansiktet på grund av syrebrist.

Bildkälla: Youtube

De har verkligen varit oskiljaktiga sedan dag ett. Men det är klart, när man har räddat livet på varandra så skapar det starka band. Den här vänskapen är den finaste någonsin!

Bildkälla: Imgur

Gilla oss för ännu fler historier som denna!