Polis fick däcken sönderskurna – hindrades från att åka på tre larm: ”Tänk dig att de är någon av dina anhöriga”

Under torsdagen beordrades en polispatrull till tre larm. Men de kom aldrig iväg. Anledningen? Någon hade skurit sönder däcken på polisbilen.

”Polispatrull 24-1110 du beordras till en trafikolycka”- tänk dig att de är dina anhöriga som är inblandade i en allvarlig trafikolycka.

”Polispatrull 24-1110 du beordras till ett lägenhetsbråk, anmälare höra dunsar och höga skrik” – tänk dig att de är någon av dina anhöriga som blir misshandlad av sin partner inne i sin bostad.

”Polispatrull 24-1110 du beordras till ett sjukdomsfall, en person ligger ned medvetslös” – tänk dig att det är någon av dina anhöriga som råkat ut för ett allvarligt sjukdomstillstånd och är i behov av hjälp”, skriver polisen i inlägget”, så börjar ett inlägg på polisen i Västmanlands Facebook.

LÄS MER: Utryckande ambulans utsatt för stenkastning från bro – nu ryter förarna ifrån: ”Det är livsfarligt”

Under torsdagen beordrades polisen till tre larm. Bland annat till en trafikolycka, ett lägenhetsbråk samt ett sjukdomsfall där en person låg medvetslös.

Polis hindrades från att åka på larm

Men efter att polisen varit i området Bäckby och pratat med människor i området kom de tillbaka till en polisbil med sönderskurna däck. Något som gjorde att de aldrig kunde åka på larmen.

"Polispatrull 24-1110 du beordras till en trafikolycka"- tänk dig att de är dina anhöriga som är inblandade i en…

Posted by Polisen Västmanland on Thursday, July 15, 2021

”I inget av ovanstående fall kan polispatrull 24-1110 åka till platsen och hjälpa dina anhöriga som behöver hjälp. Anledningen är att någon har skurit sönder däcken på våran bil under tiden vi var på Bäckby och pratade med boende i området”, skriver polisen i inlägget.

Sabotage mot blåljusverksamhet

Brottsrubriceringen ”sabotage mot blåljusverksamhet” tillkom den 1 januari i år och är tänkt att ge poliser, brandmän och ambulanspersonal ett starkare skydd.

Den som angriper blåljuspersonal eller hindrar utryckning kan nu dömas till fängelse i högst fyra år.

Foto: Shutterstock/Facebook

Men den senaste tiden har brottsrubriceringen blåljussabotage blivit allt mer förekommande bland polisens anmälningar.

I det här fallet har en anmälan om blåljussabotage upprättats.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required