Polisen gjorde hastighetskontroll utanför skola – stoppade 16 fortkörare

Polisen i Eskilstuna stoppade 16 förare som körde för fort – utanför stadens skolor.

Fortkörningen utanför skolorna har gjort många svenskar upprörda på sociala medier.

Polisen håller samhället tryggt och säkert, så även i trafiken där man med jämna mellanrum gör olika typer av kontroller på vägarna.

”Polisen ansvarar för att förebygga, förhindra och upptäcka brott som sker i vägtrafikmiljön, skriver polisen på sin hemsida och fortsätter:

Alla poliser i yttre tjänst har i uppdrag att upprätthålla ordning och säkerhet på vägarna. Visionen för polisens trafiksäkerhetsarbete är att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken”.

Igår kunde vi exempelvis berätta om hur polisen i vintertider håller ett extra öga på förare som kör med snö och is på bilen, vilket är olagligt och kan ge böter.

polisen, hastighetskontroll
STOCKHOLM 20200820 Stockholmspolisen utför extra hastighetskontroller under hela vecka 34. Polisen Fredrik Ståhle tillsammans med bilinspektörer utför fartkontroll och säkerhetskontroller med laser vid Ringvägen Zinkensdamm på 30 km sträckan utanför Mariaskolan. Foto Janerik Henriksson / TT

Stoppade 16 fortkörare utanför skola

Men de prioriterade områdena i vägtrafikmiljön är hastighets- och nykterhetskontroller. Vad gäller det förstnämnda gör man detta med hjälp av laserinstrument och genomsnittshastighetsmätare.

”Det viktigaste området för att polisen ska bidra till att hjälpa till att nå målen i Nollvisionen är att kontrollera att fordonförarna följer hastighetbegränsningarna”, skriver polisen på sin hemsida.

En sådan hastighetskontroll utfördes under gårdagen av polisen i Eskilstuna. Kontrollerna genomfördes utanför flera skolor, där många barn kan vara ute och leka och röra sig.

Och det var flera förare som överskred hastighetsbegränsningarna i området.

”Under förmiddagen har vi genomfört hastighetskontroller utanför Lundbyskolan och Hällbyskolan i Eskilstuna samt Stallarholmsskolan i Stallarholmen. 16 förare rapporterades för hastighet och två saknade bilbälte”, skriver polisen på Facebook.

Under förmiddagen har vi genomfört hastighetskontroller utanför Lundbyskolan och Hällbyskolan i Eskilstuna samt…

Posted by Polisen Eskilstuna on Wednesday, January 12, 2022

Starka reaktioner

Att tiotalet förare kunde stoppas för fortkörning utanför skolorna, har fått många att reagera på sociala medier. Polisens inlägg har fått hundratals reaktioner och kommentarer.

”Hur är man funtad om man kör för fort utanför en skola”, frågar sig en användare. ”16 st?? Utanför en skola?? Oj snacka om att vissa inte har mycket innanför pannbenet tyvärr.. Bra gjort av er!”, skriver en annan.

”Heder till erat goda arbete, och tryggheten den gör för alla individer”, skriver en tredje.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required