Polisen har fått nog av stökiga ungdomar – kräver att föräldrar tar ansvar: ”Inte vår uppgift att uppfostra”

Polisen i Strängnäs har fått nog av ungdomars dåliga uppförande gentemot andra människor.

I ett öppet inlägg på Facebook ryter polisen ifrån mot föräldrarna.

Att vara tonårsförälder är långt ifrån det lättaste arbetet man har i livet. Ibland är det trevligt, givande och kul för att ibland bli rejält påfrestande.

Och det finns mycket att oroa sig för. Är det inte skola, så är det kompisar och sena utekvällar och hobbyer. Om inte det så är det något annat.

Inte minst oroar sig många föräldrar över hur mycket man kan lita på sin tonåring.

Men man brukar komma långt med bra kommunikation och lite engagemang.

Narkotika och hot

Det sistnämnda är något som polisen i Strängnäs tycker fattas bland föräldrar, vars ungar, är ute och ränner på stan om kvällarna.

Nyligen har de sett tendenser hos ungdomar i centrum som inte uppskattas av allmänheten.

I ett Facebook inlägg beskriver de hur ungdomar, i åldrarna 10-18 år driver runt i Strängnäs centrum och beter sig illa mot allt från busschaufförer, polis och ordningsvakter.

Polisen beskriver hur det förekommit både rån, skadegörelse, hot och bruk av narkotiska samt misshandel.

Polisen vill se fler vuxna

Nu har polisen fått nog och i ett Facebook-inlägg riktar de sig direkt till föräldrarna och ställer frågan ”Vet du var ditt barn är och vad de gör på kvällar och nätter?”

”Dags att ni föräldrar som inte vet vad era barn gör tar er ut på dessa platser. Det är inte polisens uppgift att uppfostra och lära barnen hur de ska bete sig mot andra medmänniskor. Vi vill se fler vuxna ute som tar ansvar”, skriver yttre befäl Henrik på Facebook.

Polisen ursäktar om det låter hårt, men att det behövs fler vårdnadshavare ute på gatorna.

Hej förälder/vårdnadshavare till barn och ungdomar i Strängnäs i åldern 10-18 år. Vet du vart ditt barn är och vad de…

Posted by Polisen Strängnäs on Monday, November 2, 2020

”Varje gång vi träffar på ett barn/ungdom i riskmiljö skrivs en anmälan till socialtjänsten som i slutändan kan leda till ett omhändertagande enligt LVU”, skriver han i inlägget.

Vad tycker du om det här? Bör föräldrar ta större ansvar över sina ungdomar på kvällarna? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);