Polisen kontrollerade bil på motorväg – rasar nu över upptäckta stöldgodset: ”Att man inte skäms”

Polisen undersökte en stulen bil – och gjorde en förfärlig upptäckt.

Nu rasar man i ett inlägg på Facebook.

”Att man inte skäms”, skriver Polisen Oskarshamn.

Polisen arbetar outtröttligt för att hålla samhället tryggt och säkert. Ingen dag är den andra lik, och i yrket får man säkerligen vara beredd på det ena och det andra.

Vissa gånger så till den grad, att polisen helt enkelt ser rött mot gärningsmännens metoder.

Ett sådant exempel berättar Polisen Oskarshamn nu om i ett inlägg som fått spridning på Facebook.

I inlägget, där polisen berättar om en händelse som utspelade sig under måndagen, inleder man med rubriken: ”Att man inte skäms”.

Foto: TT

Kontrollerade en bil

Poliskonstapeln David berättar vidare att det var under måndagsmorgonen som polisen i Oskarshamn åkte ut för att kontrollera ett stillastående fordon på E22:an. Bilen ansågs kunna utgöra en fara för övriga trafikanter, eftersom den stod parkerad i slutet av en tvåfilig väg.

Det visade sig snart att såväl bilen som registreringsskylten var stulen. Dessutom påträffades en rad föremål i fordonet.

”En brottsplatsundersökning genomfördes och inne i bilen hittades bland annat verktyg, kläder samt förbrukade kanyler med rester av narkotika i. Personen eller personerna som hade stulit bilen hade fått slut på bensin och sedan ställt fordonet på ett trafikfarligt sätt”, skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

Att man inte skämsIdag på morgonen skickades vi till E22:an för att kontrollera ett fordon. Bilen stod i slutet av en…

Posted by Polisen Oskarshamn on Monday, February 1, 2021

Stal från en småbarnsfamilj

Men det var inte allt. När polisen undersökte saken närmare, visade det sig nämligen att gärningsmännen hade stulit från en småbarnsfamilj.

”Vi kom sedan i kontakt med ägaren av fordonet där vi fick veta att dessa kriminella hade även stulit en bilbarnstol, genom att ha skurit bort bältena där den satt fast. Detta drabbade alltså en familj som nyligen hade fått en bebis”, skriver polisen, som rasar mot den förkastliga metoden:

”Familjen fick tillbaka sin bil. Men skäms på er som gjorde detta!”

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required