Polisen ryter ifrån – efter bilisternas sluga metod mot andra trafikanter: ”Skärpning”
polisen, trafikkontroll, hastighetskontroll

Polisen ryter ifrån – efter bilisternas sluga metod mot andra trafikanter: ”Skärpning”

Polisen har tröttnat.

Nu sätter de ner foten mot de bilister som varnar andra för trafikkontroller.

”Snälla, tänk till en extra gång”, skriver polisen Jönköping på Facebook.

I polisens dagliga arbete ingår många uppgifter för att hålla samhället tryggt och säkert. Bland dem – trafikkontroller, som görs av flera anledningar. Dels för att se till så att trafikanter håller hastighetsbegränsningen, men också för att kontrollera att de som är ute och kör på vägarna är nyktra.

Men det är inte alla som tycks förstå vikten av att hålla vägarna säkra.

Så sent som för några veckor sedan vädjade bland annat polisen i Växjö/Alvesta om att folk skulle sluta varna andra bilister för polisens kontroller.

Nu tvingas polisen i Jönköping göra samma sak.

polis
Foto: TT

Vädjar till bilister – sluta varna!

I ett inlägg på Facebook berättar polisen om en händelse som utspelade sig under fredagsmorgonen. Man skulle då genomföra de rutinmässiga kontrollerna, men av någon anledning stod en bilist och varnade mötande trafikanter genom att blinka med helljus.

”Skärpning!”, skriver polisen och fortsätter:

”Snälla, tänk till en extra gång och ställ dig själv frågan om varför vi har trafikkontroller och varför vi mäter hastighet. De flesta medborgarna önskar att polisen arbetar för en säker trafikmiljö och att vi ska ingripa mot kriminella, så vänligen hjälp oss då att underlätta vårt komplexa och svåra arbete istället för att försvåra det.”

Polisens ord får folk att reagera

Inlägget har fått stor spridning på Facebook, och i kommentarsfältet stämmer många in i polisens uppmaning. Flera vädjar till folk att inte göra på detta viset och menar att det är oförklarligt.

”Konstigt att man varnar. Dom flesta tycker att folk kör för fort och som dårar. Så låt bli att varna och låt fartdårarna åka fast, det kan rädda liv istället”, skriver en användare.

”När man varnar ger man påverkade förare möjlighet att fortsätta köra påverkade. Skulle aldrig varna nån”, skriver en annan.

”Inte klokt att man inte förstår vikten av att ni har hastighetskontroller”, konstaterar en tredje.

Dela gärna polisens uppmaning så att den når fler bilister där ute.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);