Polisen varnar för ny bluff. Här är mejlet som du inte ska öppna.

Östen Lundgren, 71, fick ett mejl från nätbutiken CDON med en faktura på 23 388 kronor – på saker som han INTE hade beställt. Nu varnar polisen för bluffmejlet som kan ta över hela innehållet på din dator.

Men Östen Lundgren är tyvärr inget unikt fall. Massvis av personer har ringt och anmält bluffmejlen som skickas ut i elektronikjätten CDON:s namn för att göra det trovärdigare, skriver Kvällsposten.
– Du ska absolut inte öppna mejlet, säger Tina Tynell på polisens bedrägerisektion i Malmö till Kvällsposten.

Mejlet som du absolut inte ska öppna kommer från CDON. Där står det att du är skyldig en större summa pengar och att fakturan är bifogad. Om du öppnar den bifogade fakturan så drabbas din dator av ett virus som gör att bluffmakarna kan ta över hela innehållet på datorn.

Polisen varnar nu för bluffmejlen.
– Om du får ett sådant här mejl så ska du polisanmäla det och vidarebefordra mejlet till [email protected] och sen ta bort det med en gång, säger Tynell till Kvällsposten.

De två drabbade som Kvällsposten har pratat med är 71 respektive 75 år. De tror att bluffmakarna speciellt riktar sig till äldre människor.
– Om du är gammal så finns det alla möjliga som tittar i rullorna och tänker: ”Den här människan är nog lite senil”, berättar den drabbade 75-åringen för Kvällsposten.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.