Polisen vill att du delar den här bilden och jag tror du kommer förstå varför

Runt om i världen utnyttjas barn sexuellt. Det är en tragisk verklighet som, tyvärr, många gånger går obemärkt förbi – eftersom jakten på förövarna ofta handlar om att på sin höjd gripa efter halmstrån.

Men tillsammans kan vi se till att dessa halmstrån utvecklas till något större. Större ledtrådar, bättre insatser – och i förlängningen räddningen för alla utsatta barn.

Med detta i bakhuvudet har polisen nu gått och vädjat om allmänhetens hjälp på sin Facebook-sida.

Det var under torsdagen som polisen i Sverige postade en bild på sin Facebook-sida med frågan: ”Vet du vart man får en sådan här plastkasse när man handlar?”.

Anledningen till bilden, och frågan, är projektet ”Trace an object” som drivs av Europol. Det går ut på att man behöver allmänhetens hjälp för att hitta ledtrådar till vart bilder på barn som utnyttjats sexuellt kan vara tagna. 

”På länken finns beskurna bilder på miljödetaljer, som en plastkasse, schampoflaska eller gardin, aldrig offren själva. Syftet är att vi ska kunna fastställa vart i världen bilderna är tagna”, skriver polisen.

Länken till Europol, som polisen ber att man klickar in och tittar på, är följande: https://www.europol.europa.eu/stopchildabuse

När man klickar upp bilderna på sajten finns sedan en knapp med texten ”Send information” där man via ett formulär kan vända sig med eventuella tips.

”Tillsammans kan vi hjälpa utnyttjade barn. Dela gärna inlägget så att fler kan hjälpa till”, avslutar polisen sitt Facebook-inlägg.

Nu tycker jag vi hjälps åt att sprida vidare informationen för att hjälpa polisen och Europol!