Polisens tack till trafikanterna – agerandet vid olyckan hyllas: ”Underlättar vårt arbete”

Efter ett ärende E6 i höjd med Rollsbomotet vill nu polisen i Kungsälv och Ale skicka ett speciellt tack till personerna som befanns sig på platsen.

De valde därför att publicera ett inlägg på Facebook med några varma ord.

– Tack, det underlättar vårt arbete, skriver de på sin Facebooksida.

Det är relativt ofta som polisen varnar för diverse saker i vårt samhälle eller kommer med olika uppmaningar.

Deras viktiga arbete går ut på att hålla och trygga och säkra, vilket gör det förståeligt att det de oftast pratar om är att förebygga olyckor eller brott, alternativt berätta om brott som sker eller har skett.

polisarm
Foto: TT

Men efter att polisen i Kungsälv och Ale för några dagar sedan gjorde en utryckning till E6 i höjd med Rollsbomotet valde de att dela med sig av något annat.

De skrev nämligen ihop ett hjärtligt tack till alla de personer som befann sig på platsen.

Polisens stora tack

Polisen hade fått jobba i lugn och ro, och bilisterna som var där tog sig fram med försiktighet.

De publicerade ett inlägg på sin Facebook där de tackade trafikanterna.

”Igår eftermiddag hanterade vi ett ärende på E6 i höjd med Rollsbomotet. Vi vill med denna bild belysa det fina trafikvett och omdöme som ni medtrafikanter visade när ni på detta fina vis beredde plats för samtliga räddnings- och utryckningsfordon! Tack, det underlättar vårt arbete. Vi vill även tacka för att ni höll ner hastigheten när vi arbetade på platsen trots att köerna säkerligen försenat och stressat många av er. Tack för visad hänsyn! //Turlag 1”

Igår eftermiddag hanterade vi ett ärende på E6 i höjd med Rollsbomotet. Vi vill med denna bild belysa det fina…

Posted by Polisen Kungälv och Ale on Saturday, September 17, 2022

Men det är inte bara polisen som var glada över händelseförloppen.

Varma ord i kommentarsfältet

En del personer i kommentarersfältet anser att detta borde vara en självklarhet.

Men det är även många som dels tackar polisen för deras arbete, men även för det fina inlägget och trafikanternas agerande.

”Superbra av er att ge tillbaka feedback, det är sådana här inlägg som skapar förståelse och kommunikation. Och naturligtvis skall vi trafikanter och medborgare alltid visa hänsyn till blåljuspersonal. Tack!”

”Så härligt att se hur det kan fungera. Brukar ofta inte fungera men denna gång blev det perfekt. Heders åt er som jobbar med detta på vägarna.”

”Efter alla exempel i trafiken som nästan fått mitt huvud att explodera, så känns detta riktigt glädjande när det finns såna här motvikter.”

”Det är ni poliser (och andra blåljus-personal) som ska få positiv feedback, ni gör ett grymt bra jobb! Inte bara idag utan varje dag!”

Så härligt att se när det fungerar!