Här brottar poliser ner demenssjuk kvinna – och skrattar när axeln går ur led: ”Hör ni hur den knäcks?”

En video som läckt ut och fått spridning i sociala medier visar hur amerikanska poliser brottar ner en demenssjuk kvinna i 70-årsåldern. I videon kan man även höra hur poliserna skämtar om hur de lyckades slita kvinnas axel ur led, detta efter att hon snattat från en livsmedelsbutik. 

När amerikanen George Floyd avled efter att polis använt övervåld mot honom i maj förra året startade stora protester mot polisvåld och polisbrutalitet i USA. Videofilmer på den hjälplösa Floyd som ligger pressad mot marken och säger att han inte kan andas sprids fortfarande som en löpeld över hela internet, för att förhindra att händelsen upprepas. 

De starka protesterna mot polisiärt övervåld har även influerat invånare i andra länder. Men trots att det är mer uppmärksammat än någonsin pågår det fortfarande. 

Poliser brottade ner demenssjuk

En ny video som cirkulerar på nätet visar hur polis brottar ner en 73-årig kvinna som är dement. Kvinnan, vars namn är Karen Garner, går längs vägen och plockar blommor efter att hon lämnat affären Walmart. 

“Du har precis lämnat Walmart. Behöver du bli gripen nu?” säger polisen Austin Hopp till den äldre kvinnan.

Poliserna vet att kvinnan tagit varor som hon inte betalat för. Enligt BBC News ska Karen Garner ha tagit saker till ett värde av 108,99 kronor. 

”Jag ska gå hem, jag ska gå hem”, skriker kvinnan när polisen tog tag i henne. 

Därefter brottades hon ner mot polisbilen, och fick sin arme omvriden. När detta skedde hoppade kvinnans axel ur led, och det visade sig senare att hon fick en fraktur. 

Skrattar åt hur axeln slits ut led

Vid ett senare tillfälle kan man se hur poliserna går igenom sin egen video över när de brottade ner kvinnan. Man kan då höra hur de skrattar och är nöjda med sin insats.

“Redo för när den knäcks? Hör ni hur den knäcks?” säger en av poliserna när de tittar på hur hennes axel slits ur led.

“Vi krossade den”, säger en annan polis.

Någon som klippt ihop bilderna från när de brottade ner kvinnan och sedan skrattar åt våldet har lagt ut det på YouTube, där det sedan spridits som en löpeld.

Flera nyhetsmedier har nu laddat upp videon som fortsätter att cirkulera.

“Det här är kanon, säger en av poliserna när han ser sin egen och sina kollegors insats.

“Jag älskar det, säger en annan”. 

Videon har nu väckt stor ilska över hela nätet.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required