Postnord slutar dela ut post till hushåll – efter segdragen tvist

Kritiken mot Postnord fortsätter.

Nu rapporterar UNT att ett 40-tal hushåll i Uppsala kommer tvingas hämta sin post på Postnords företagscenter.

 

 

Postnord har beslutat att inte dela ut post till 45 hushåll i Uppsala. I stället kommer de boende få hämta breven i Postnords företagscenter, skriver Upsala Nya Tidning. Den sista utdelningsdagen är satt till 14 april.

Bakgrunden är en segdragen tvist mellan de boende och Postnord. De senare kräver att föreningen sätter upp postlådor och installerar en fastighetsbox. Alternativet är att de ändrar brevinkasten, men det innebär att föreningen måste byta ut dörrar.

Enligt Postnord ska brevinkasten vara för små och sitta för högt upp. Detta ska påverka brevbärarnas arbetsmiljö negativt, skriver UNT.

Föreningen vill att Postnord ska stå för kostnaderna

Nu menar föreningen att de kommer att tvingas stå för kostader, som de tycker Postnord borde stå för i egenskap av arbetsgivare för de brevbärare vars arbetsmiljö det påverkar.

Det är långt från den enda föreningen som Postnord har en tvist med. UNT skriver om ytterligare en förening i Uppsala där styrelsen föreslagit att man ska dela på kostnaden för att sätta upp postboxar.

– Vi anser att det är en orimlighet att ett företag utnyttjar sin monopolställning och kräver kostsamma åtgärder bara för att det införts en ny standard för brevinkast långt efter att huset byggdes, säger en i styrelsen till tidningen.

 

Vad tycker du om det här? Dela artikeln för att visa vad du tycker.