Prins Carl Philips fina insats – rycker in på nytt jobb för att avlasta i coronakrisen

Människor världen över har gått samman för att hjälpas åt i coronakrisen.

Så även vår svenske prins Carl Philip.

I ett pressmeddelande meddelar hovet att prinsen på eget initiativ har börjat arbeta på Försvarsmakten, som samordnar stöd till samhället i covid 19-pandemin.

Det är sedan ett par veckor tillbaka som prins Carl Philip har börjat tjänstgöra vid Försvarsmaktens högkvarter.

Prinsen är reservofficer med majors grad och har nu placerats vid insatsledningens operativa ledningscentral. Därifrån samordnas operativ verksamhet och insatser för samtliga stridskrafter, liksom samordning av Försvarsmaktens stöd till samhället i coronakrisen.

”Tjänstgöringen sker på Prinsens initiativ. Prinsen ställde sig till Försvarsmaktens förfogande efter det besök vid insatsledningen som Prinsen, på Kungens uppdrag, genomförde tidigare under våren”, skriver hovet i pressmeddelandet.

Instagram har även kungahuset publicerat en bild på prins Carl Philip, ståendes vid Försvarsmaktens högkvarter.

Prinsessan Sofias initiativ

Sedan tidigare har även prinsessan Sofia gjort ett liknande initiativ, och ryckt in för att hjälpa till och avlasta i coronakrisen.

I mitten av april meddelades det att prinsessan gått en snabbutbildning vid Sophiahemmet och sedan börjat arbeta inom vården.

”Prinsessan är hedersordförande i Sophiahemmet och i dessa coronatider vill hon engagera sig i sjukvården och försöka bidra och hjälpa till under den här stora arbetsbelastningen”, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då till Svensk Dam.

prinsparet
Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se

Vilka fina representanter vi har för det svenska kungahuset. Tack till er och till alla andra som drar sitt strå till stacken och hjälps åt i dessa svåra tider!

Dela gärna vidare för att visa din uppskattning till alla hjältar i samhället!