Prins Harrys nya chockbesked – nu vill han bli kallad…

Prins Harry släpper prinstiteln.

Nu bekräftar han sitt beslut.

Nya beskedet skakar om rojalister på de brittiska öarna.

Det var vid årsskiftet som det brittiska hovet gick ut och meddelade att prins Harry och hans fru Meghan Markle, hertiginna av Sussex, ämnade att bryta med kungahuset.

”Vi avser att kliva åt sidan som ”seniora” medlemmar av den kungliga familjen och framgent arbeta för att bli ekonomiskt oberoende, vi kommer fortsatt att stödja Hennes majestät, drottningen”, står det i skrivelsen från paret.

I ett inlägg på Instagram utvecklade de sina tankar om beslutet:

”Efter många månaders reflektioner och diskussioner har vi valt att gradvis övergå till att börja skapa oss nya roller inom institutionen. Vi har valt att backa som högre tjänstemän i den kungliga familjen. Vi vill jobba för att bli mer finansiellt självständiga, men vi kommer ändå alltid stödja drottningen till fullo. ”, skriver de på Instagram.

Nu kommer nästa stora nyhetsbomb som skakar om i Storbritannien.

Foto: Shutterstock

På en konferens för eko-vänlig turism i den skottska huvudstaden Edinburgh presenterades prinsen som ”bara Harry”.

Strax innan Harry skulle gå upp på scenen tog konferenciern Ayesha Hazarika till orda:

– Han har gjort klart att vi alla bara ska kalla honom Harry, sade Hazarika från scenen innan Harry applåderades upp på podiet, enligt brittiska public service-bolaget BBC.

I sitt tal fokuserade Harry bland annat på att turismföretagen ska försöka jobba tillsammans för en mer hållbar framtid.

Enligt BBC kommer Harry fortsatt vara prins, och inneha HKH-titel, med enda skillnaden att han själv och frun inte vill använda dem. Han kommer fortsatt även vara Harry, hertig av Sussex.

Harrys storebror, prins William är näst på tur i den brittiska tronföljden, efter pappa prins Charles.

Se när prins Harry presenteras som ”bara” Harry i klippet här:

Vad tycker du om Harrys beslut? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!