Rektorn tvingades färga håret rosa efter vadslagning med elev. Nu hyllas han för sin nya frisyr.

När det var dags för skolavslutning för Bjursåsskolan i Dalarna kom rektorn Tim Guinane till kyrkan med rosa hår. Anledningen till det rosa svallet var en vadslagning med en elev. Nu hyllas rektorn för sin nya frisyr.

Det var en elev på Bjursåsskolan i Dalarna som slog vad med rekorn om att rekorn skulle färga håret rosa om eleven blev behörig till gymnasiet.
– Han kom förbi när han hade lite svårt och sa ”om jag blir behörig för gymnasiet får du färga håret rosa”. Så jag sa okej, säger Tim Guinane till Aftonbladet.
Rekorn var säker på att eleven skulle klara av skolan med allt stöd som han fick men gick med på vadet för att ge eleven lite extra motivation.

Och när det var dags för skolavslutningen var det en rektor med ny rosa frisyr som klev in i kyrkan. Alla applåderade åt rektorn och skolan la ut bilder på sin Facebook på den färgglada rektorn. Över 2400 personer har gillat skolans inlägg i skrivande stund.
Tim Guinane tror att många tyckte att hans rosa frisyr var rolig eftersom det är något man inte tror en rektor skulle göra.
– Många har nog en annan bild av rektorer, men jag tror inte att det här är något jag är ensam om att göra något sånt här, säger han till Aftonbladet.

Foto: Facebook.

la

Foto: Facebook.

lo

Vilken häftig rektor!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.