Så blir framtiden för ”Top Gear” efter Adam Alsings död – kanalens nya besked

Tillsammans med Marko “Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson, skulle Adam Alsing leda svenska ”Top Gear” på Kanal 5.

Nu meddelar kanalen framtiden för programmet efter Adam Alsings död.

– Hur vi kommer göra från Kanal 5 är lite tidigt att säga. Vi vill sätta oss ner med alla inblandade, säger kommunikationsdirektör Daniel Lagerqvist på Discovery Networks till Newsner.

Många motorintresserade hade sett fram emot att få se den svenska versionen av det brittiska succéprogrammet ”Top gear”, tillsammans med Markoolio, Tony Rickardsson och Adam Alsing.

– Det blir full fart, från start , har Adam Alsing tidigare sagt i pressmeddelande.

Men under onsdagskvällen kom beskedet att tv-profilen Adam Alsing gått bort i corona – han blev 51 år gammal.

Top Gear
Top Gear:Tony Rickardsson, Adam Alsing och Marko Lehtosalo

Familjens ord efter Adam Alsings död

Nu sörjs han stort av sin familj men också vänner i branschen.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, skriver familjen, Adam Alsing efterlämnar hustru och två söner, i ett uttalande via tv-bolaget Discovery.

”Top gear” som planerades sända under våren på Dplay och Kanal 5 kan ställas in helt efter Adam Alsings död.

– Vi har spelat in ”Top gear” och hade planerat att sända det under våren. Men det är för tidigt att säga hur det blir med programmet. Vi vill sätta oss ner i lugn och ro och diskutera det, säger kommunikationsdirektör Daniel Lagerqvist på Discovery Networks till Newsner.

– Annat material kring Adam vill vi såklart minnas och hylla Adam som den fantastiska person han var. Vi försöker komma på vad vi ska göra med det på ett hedersamt sätt, säger han till Newsner.

”Han var en fantastisk person”

Kanalen vill sörja Adam Alsing som kollega och en vän, innan de vill ta ett beslut om ”Top gear”.

– Vi är naturligtvis bestörta och rörda av beskedet att Adam Alsing inte lever längre. Han var en fantastisk person. Det bevisas av den otroliga kärlek från kollegor och tittare som visat efter detta besked som nått oss. Hur vi kommer göra från Kanal 5 är lite tidigt att säga. Vi vill sätta oss ner med alla inblandade. 

Adam Alsing
STOCKHOLM 20130304 Adam Alsing var bland annat programledare för tv-programmet ”Kändishoppet” på TV3 Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX Kod: 10060

Hur kommer du att minnas Adam Alsing?

– Jag kan bara instämma med vad alla andra säger. Han var en varm, rolig, hjälpsam person, alltid nära till skratt. Han var älskad av många inte minst ute i landet. Det känns tungt att han lämnat oss, säger kommunikationsdirektör Daniel Lagerqvist på Discovery Networks till Newsner.

Vi saknar dig Adam. Du är för alltid saknad och för alltid älskad!