Sexbarnspappa Gary Evans död 4 dagar efter familjesemestern – drabbad av köttätande bakterier

58-årige Gary Evans njöt av semestern med sin hustru vid Magnolia Beach i Texas.

Bara fyra dagar senare var han död – efter att ha drabbats av en köttätande bakteria, rapporterar People.

Hustrun Debbie Mattox, 68, vet fortfarande inte hur det gått till.

Gary Evans firade amerikanska nationaldagen fjärde juli vid mexikanska golfen. Fyra dagar senare var han död.

Sexbarnspappan från Texas fiskade krabbor med sin familj, men två dagar senare kunde han inte gå. När han uppsökte läkare fick han beskedet att han drabbats av den köttätande bakterien Vibrio. Bakterien kan hittas just vid den mexikanska golfen, skriver People.

Hustrun Debbie berättar för KHOU att hon inte förstår hur han fått bakterien, som kan sätta sig i små skrap- och skärsår.

– Hans hatt föll i ett par gånger i vattnet och han plockade upp den, vi bara skrattade åt det, och så satte han tillbaka den på huvudet. Berodde det på det?, säger hon till People och fortsätter:

– Kunde det ha varit när han drog upp krabbfällorna, då en del av vattnet nuddade honom? Men att säga att vi låg runt och flöt i vattnet, nej. Vi var aldrig ute.

Posted up for the weekend. Great times, memories, and friends

Posted by Gary Evans on Saturday, 25 May 2019

Debbie berättar att Garys fötter ska ha svullnat upp och att de därför tog honom till sjukhus. De förväntade sig dock aldrig att de skulle få ett så hemskt besked.

Gary fördes direkt till intensiv och läkarna började behandla honom mot bakterien. Han fick antibiotika, men svullnaden i benen ville inte lägga sig och i stället fick han varfyllda blåsor. Gary tvingades till operiation, utan resultat.

Debbie fick de veta att hennes make hade 72 timmar kvar att leva.

– De gjorde allt de kunde göra, säger hon.

Sjukdom spred sig till hans lever, njurar och i blodsystemet, vilket fick hans ådror att kollapsa.

Måndagen den 8 juli, fyra dagar efter familjesemestern, somnade han in.

Flera fall

Debbie Mattix har nu startat en GoFundMe-insamling för att kunna få ihop pengar till begravningen. Hon beskriver sin man som vänlig och respekterad i samhället där de bodde. Med sin berättelse vill hon också varna andra för den fasansfulla bakterien och de allvarliga följder som kan uppstå.

Posted by Gary Evans on Saturday, 17 February 2018

Det är inte det första fallet där människor avlidit på grund av köttätande bakterier. Nyligen rapporterades det om Dave Bennett, som dog efter att ha drabbats av bakterien under en resa till Florida.

Så sorgligt. Sprid gärna för att fler ska ta del av Debbies varning.