Sjukhuspersonalens glädjetårar – när pizzabagarna dyker upp med gratis mat

Corona-pandemin har försatt samhället i en kris på flera plan. Folk blir allvarligt sjuka, företag säger upp folk, restauranger tvingas stänga ner sina verksamheter, och sjukvården är hårt pressad.

Att ställa upp för andra har blivit viktigare än någonsin, och några som är i stort behov av det är just all vårdpersonal som jobbar långa skift utan att kunna gå ifrån för paus. Just därför blev intensivvårdspersonalen på Falu lasarett så tacksamma till pizzeria Milanos fina gest.

Små gester har varit av stor betydelse för många i pandemi-krisen. Några av de som dragit sitt strå till stacken genom att göra vad de kan är pizzeria Milano i Falun, som överraskade vårdpersonal på Falu lasarett med pizzaleverans till dörren.

”Vårdpersonal är änglar utan vingar”

Det var i lördags som pizzabagaren Mohammad Ali Ibrahim ringde på hos akuten på Falu lasarett, men inte för samma ärende som alla andra. Han och hans kollegor ville skänka 35 pizzor till personal som jobbar hårt i kampen mot corona.

”Vårdpersonal är änglar utan vingar”, skriver pizzerian på sin Facebooksida, och det verkar som att gesten mottogs tacksamt på sjukhuset.

– Vi är innerligt tacksamma och jätterörda över den här gåvan. Det är en fantastiskt fin gest, helt otroligt, säger sköterskan Sofia Kautto till Expressen.

Vi på MILANO RESTAURANG OCH PIZZERIAN är glada att bjuda mat för akut personalen på falu lasarett. De här svåra tider tillsammans kommer vi klara. Vård personalen är änglar utan vingar för samhället

Gepostet von Milano Milano am Samstag, 28. März 2020

Dela gärna för att hylla alla hjältar därute som förgyller vardagen för andra.