Skolor varnar för man som bjuder barn på godis – rektor: ”Säg åt era barn”

En man ska ha försökt bjuda barn på godis – i syfte att locka dem till sig. Det hela ska ha skett utanför skolor i Skärholmen och Vårberg i Stockholm.

Nu går skolorna ut och varnar för mannen, skriver Skärholmen Direkt.

Elever och personal har berättat om en man som ska ha velat bjuda dem på godis i syfte att locka dem till sig. Det skedde både på fredagen och måndagen i närheten av skolorna Söderholmsskolan och Västerholms friskola i Skärholmen och Vårberg.

Posted by Söderholmsskolan, Stockholms stad on Wednesday, 7 November 2018

På Söderholmsskolan berättar rektor Cecilia Skoog för Skärholmen Direkt att det ska ha varit en man i medelåldern som sökt kontakt med eleverna vid två tillfällen i slutet av förra veckan. Nu går skolan ut med en varning till alla föräldrar.

– Vi informerar alla om att de ska säga till sina barn att inte prata med någon de inte känner och inte ta emot något från okända personer. Och vi har förstärkt med personal under rasterna och vid övergångar, så att barnen alltid har vuxna omkring sig. Kan föräldrarna så är det jättebra om de kan hämta och lämna sina barn, säger Cecilia Skoog till Skärholmen Direkt.

Även på Västerholms friskola ska man ha vidtagit åtgärder, och nu ligger ärendet hos polisen som undersöker fallen närmare. De går också ut med ett viktigt råd som kan vara bra för alla vårdnadshavare att ta del av. Så här säger de:

– Ett allmänt råd är att informera barnen om att inte ta kontakt med någon främmande utanför skolområdet. Och att om de ser något avvikande ska de berätta det för personalen som i sin tur kan ta det vidare till polisen, säger Andreas Lindberg på polisen i Skärholmen, till Skärholmen Direkt.

STOCKHOLM 2013-12-14. Genrebild. Skolbarn i tioårsåldern på promenad. Foto: Hasse Holmberg / TT

Nu hjälps vi åt att DELA denna varning vidare.