Vårdpersonalens skräckbilder inifrån Karolinska: ”Vi räcker inte till”

På flera håll i landet, inte minst i Stockholm, vittnar folk om att många börjat återgå till det normala igen. Fler människor rör sig på stan, och räds inte folksamlingar, gym, eller trånga krogar.

Samtidigt är det kaos på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm, då patienterna som ska vårdas för Covid-19 är så många och tiden så knapp att personalen känner att de inte räcker till.

Nu har anställda på sjukhuset delat med sig av en egenproducerad video som ska få människor att inse att viruset fortfarande finns där ute, och att det är långt ifrån över.

Medarbetare på Karolinska universitetssjukhuset.
Foto: Sabine Gustafsson.

27-åriga sjuksköterskan Sabine Gustafsson vittnar om enorm stress på Karolinska Universitetssjukhuset, där hon och hennes kollegor på avdelning M81 jobbar i frontlinjen av corona.

Sabine berättar att belastningen är fortsatt hög, och att pandemin är långt ifrån över som många verkar tro.

– Jag tror att folk glömt bort alla rekommendationer. För i början att vi var väldig duktiga och vi isolerade oss vid minsta symptom, Men så är det inte nu. Man ser det när man åker och handlar, tar bussen till jobbet. Det är massor med folk ute nu, säger Sabine när hon intervjuas i Expressen.

Skräckvideon inifrån Karolinska

För att folk ute i samhället ska förstå att smittan fortfarande sprids och gör människor svårt sjuka, har anställda på Karolinska spelat in en video inifrån sjukhuset. Den har Sabine nu delat på YouTube, och på bara en natt har den fått tusentals delningar.

– Vi gör allt vi kan för att rädda liv, men det räcker inte alltid. Vi behöver alla andra också i samhället. Det är viktigt att visa att medmänskligheten är större än ditt eget ego. Det är allas ansvar att minska den här smittspridningen, säger Sabine till Expressen.

Här kan du se videon från Karolinska Universitetssjukhuset.

Dela gärna sjukpersonalens budskap så att fler får ta del av det här och inse allvaret.