Foto: Christine Olsson / TT / Shutterstock / Pixabay

Så länge stannar högtrycket i Sverige

För alla soldyrkare därute kommer här riktigt glada nyheter.

Sommarvärmen väntas nämligen hålla i sig ett bra tag.

– Vi har en ordentlig värme som etablerat sig i början på veckan som hänger kvar, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart, till Aftonbladet.

Sommarvärmen är här på riktigt nu!

Över hela landet är himlen blå och solens strålar varma och, enligt de flesta, härliga. På många håll passerar termometern över 20-gradersstrecket.

Nästa vecka är det midsommarafton – en dag som har fått en liten stämpel på sig ute i stugorna att ibland kunna bjuda på lite sämre väder. Så brukar många av oss i alla fall säga.

Foto: Christine Olsson / TT / Shutterstock / Pixabay

Hur det blir i år är lite osäkert än så länge – men Mikael Sjöstrand på Klart meddelar nu i alla fall att vi kan vänta oss en varm och skön helg. Även starten på nästa vecka ser lovande ut för soldyrkare.

– Vi har en ordentlig värme som etablerat sig i början på veckan som hänger kvar. Det handlar om en högtrycksblockering som etablerat sig och ger höga temperaturer i hela landet, säger Klart-meteorologen Mikael Sjöstrand, till Aftonbladet.

Brandrisk på flera håll i landet

Samtidigt råder nu brandrisk på flera håll i landet, vilket gör att det behöver komma lite regn.

”Det är torrt eller mycket torrt i markerna i södra Sverige och på flera håll är risken för brandspridning extremt stor”, skriver SMHI på sin hemsida.

Sjöstrand meddelar att regn möjligtvis är på väg – men inte förrän efter helgen i så fall.

– En liten joker i leken är vad som händer i mitten på nästa veckan. Värmen kommer ligga kvar men det kommer in fuktigare luft som gör att en del regn och stackmoln kan passera, säger Sjöstrand till Aftonbladet.

Dela gärna vidare inlägget om du ser fram emot en varm och solig helg!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);