Sonen Oscar Magnussons ord – efter starka insatsen i Allsång på Skansen: ”Ska vårdas”

Här gör Sven-Ingvars stor succé på Skansen. 

Efteråt berättar sonen Oscar Magnusson om saknaden efter sin far, Sven-Erik. 

– Det fattas ju en person – men vi jobbar på ändå, säger han i programmet.

Allsång på Skansen är ett av Sveriges mest populära program om somrarna. Det folkkära formatet har visats i SVT i decennium efter decennium – och i år firar underhållningsprogrammet 40 år i tv-rutan.

I tisdagens program förklarade programledaren Sanna Nielsen att halva sommaren nu har gått, i alla fall i antalet avsnitt räknat, och presenterade sedan kvällens gäster.

Vilket band som rev ner störst jubel hos publiken?

Sven-Ingvars, så klart.

Värmlands stolthet rockade loss på Sollidenscenen i Stockholm. Publikens armar vajade i luften och folk sjöng med i klassiska låtar som ”Sommar och sol” och den känslosamma låten ”Rör vid mig igen”.

Foto: SVT

Efter det starka framträdandet – som skedde bara lite mer än två veckor efter det tragiska beskedet om tidigare bandmedlemmen Thommy Gustafssons bortgång – berättade Oscar Magnusson för Sanna Nielsen om hur det varit att ta över efter pappa Sven-Erik.

Sven-Ingvars tidigare frontman gick bort i mars 2017, och blev 74 år.

Oscar Magnusson om tiden i Sven-Ingvars

Därefter har sonen Oscar tagit över stafettpinnen i bandet.

– Vi är samma gäng i grunden. Det fattas ju en person – men vi jobbar på ändå, svarade Oscar Magnusson på scenen i SVT:s direktsändning.

Sanna frågade också hur han vill att bandet ska uppfattas i dag. Oscar log, och svarade:

– Vi är överlevande. Det handlar om recycling, vi jobbar med återvinst.

Foto: SVT

”Kulturskatten ska vårdas”

Oscar Magnusson blir märkbart rörd när han talar om sin far, Sven-Erik. Han förklarar efter bandets framträdande i Allsången att Sven-Erik Magnusson alltid finns närvarande – i deras musik.

– Han är väldigt närvarande, hela tiden ändå. Jag ser det som en kulturskatt – och den ska vårdas, säger en rörd Oscar Magnusson i programmet.

Foto: SVT

”Jag för pappas livsverk vidare”

Oscar Magnusson har tidigare förklarat att han inte ser det som att han har ”ersatt” sin far i bandet.

– Pappa är oersättlig. Jag ser det inte som att jag tar över något utan att jag för pappas livsverk vidare. Jag hade inte påtagit mig den här uppgiften om jag inte hade känt att jag kan göra något relevant av det. Jag tycker att Sven-Ingvars ska få ta plats i rummet för levande musik även framgent, har Oscar tidigare berättat i en intervju med Allas.

Programmet går att se igen i SVT Play.

Så himla fint sagt, Oscar.

En underbar insats från en fantastisk sångare i ett grymt band! Dela gärna vidare för att tacka Sven-Ingvars för deras härliga framträdande på Allsången!