Stefan Löfven får ”gult kort” – får varning om ökning av klyftor

Regeringen ökar allt mer klyftorna efter Januariavtalet, det menar SSU som nu delat ut ett ”gult kort” till statsminister Stefan Löfven som en varning.

– Löfven måste ge Annie Lööf och Nyamko Sabuni ett tydligt ultimatum, mer resurser till kommunerna eller ett extraval, säger Philip Botström, SSU:s ordförande till Aftonbladet.

Även om det tycks som en sportterm, kan faktiskt politiker även få ”gult kort”.

Det är SSU som nu delar ut gult kort till Stefan Löfven som efter Januariavtalet ökar klyftorna.

Dessutom har Socialdemokraterna enligt nya opinionssiffror, en stor chans att tappa positionen som landets största parti, då Sverigedemokraterna bara ligger efter med en procent.

STOCKHOLM 20191013 Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven (S) anländer till söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Det arbetet är nu gjort och SSU är inte nådigt i sin kritik av höstbudgeten – det blir gult kort.

– Det är en varning och en skarp uppmaning om att leverera betydligt bättre nästa gång, säger Philip Botström, SSU:s ordförande till Aftonbladet.

Kritiken har nått fram till statsministern

Han berättar vidare att kritiken har gått fram direkt till statsministern Stefan Löfven.

– Om inte nästa höstbudget når upp till kraven, att jämlikheten ska öka och de ekonomiska klyftorna minska, för att C och L bromsar nödvändiga reformer, då har vi uppmanat Stefan Löfven att ge Annie Lööf och Nyamko Sabuni ett tydligt ultimatum; gå med på mer resurser till kommunernas välfärd eller argumentera för ökade klyftor i ett extraval, säger Botström.

Vad tycker ni om detta? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.

Har du koll på alla statsministrar som vi har haft i Sverige? Kolla i klippet nedan: