Stefan Löfvens hyllning – till alla som tar sitt ansvar: ”Tillsammans kommer vi klara det”

Valborgshelgen är över och Sveriges statsminister Stefan Löfven tackar Svenska folket för att de tagit sitt ansvar under coronapandemin.

Både under helgen som var och alla andra dagar.

”Stort tack till alla er som tog ert ansvar – under valborg och alla andra dagar”

Valborgsmässoafton var lugnare än någonsin. De allra flesta avstod stora folksamlingar, majbrasorna uteblev och runt om i Sverige stod parkerna nästintill tomma .

Bilden av Valborgshelgen har även nått Stefan Löfven som tackar Svenska folket för att de har tagit sitt ansvar, inte bara under valborgsmässoafton utan också under hela coronapandemin, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

”Under våren har människor i hela Sverige lyssnat på myndigheternas rekommendationer och förändrat sitt beteende För sin egen skulle, för sina medmänniskors hälsa, men framför allt för att ge sjukvården möjlighet att klara av krisen”, skriver han i inlägget.

”Vi får inte slappna av”

Men med det sagt menar han inte att krisen är över och fortsätter med att skriva att Sverige inte får slappna av ännu.

”Som statsminister önskar jag såklart att jag kunde säga: nu är krisen över, nu ligger det jobbiga bakom oss, nu kan vi återgå till ett mer normalt liv. Men tyvärr är vi inte där än, tvärtom är det långt dit. Vi får inte slappna av”, skriver han.

Löfven fortsätter skriva allvarsamt om coronakrisen i samhället, och vädjar som så många gånger förr till enskilda medborgare att ta eget ansvar. Bland annat påpekar han vikten av uthållighet och att fortsätta avstå från aktiviteter vi annars sysselsätter oss med i vår vardag.

Allt för att minska smittospridningen.

”Ditt och mitt agerande, dag för dag och månad för månad har betydelse för hur Sverige tar sig igenom den här krisen Fler uppoffringar kommer att krävas av oss alla – men tillsammans kommer vi att klara det”, avslutar Löfven.