Stefan Löfvens ord om vansinnesdådet i Vetlanda: ”Fördömer det fruktansvärda våldet”

Vansinnesdådet i Vetlanda skakar Sverige.

Statsminister Stefan Löfven fördömer attacken.

”Vi möter dessa avskyvärda handlingar med samhällets samlade kraft”, skriver Stefan Löfven i ett inlägg på Facebook.

Det var under onsdagseftermiddagen som polisen fick in larm om att en knivbeväpnad man gått till attack i centrala Vetlanda.

Den misstänkta gärningsmannen ska ha angripit och skadat sju personer, innan han ska ha skjutits av polis.

Enligt Aftonbladet vårdas nu åtta personer på sjukhus, varav en är den misstänkte gärningsmannen. Tre personer vårdas enligt Region Jönköping med livshotande skador.

Händelsen rubriceras som mordförsök. Under torsdagen meddelade åklagare Adam Rullman att man i nuläget inte utreder misstänkt terrorbrott, enligt TT.

polis, attack, vetlanda
Foto: Mikael Fritzon / TT

Stefan Löfvens ord om attacken i Vetlanda

Statsminister Stefan Löfven nåddes av uppgifterna om Vetlanda-attacken under onsdagskvällen.

I ett inlägg på Facebook fördömer statsministern händelserna.

”I kväll tänker jag på de som skadats i Vetlanda och deras anhöriga. Jag fördömer det här fruktansvärda våldet. Vi möter dessa avskyvärda handlingar med samhällets samlade kraft”, skriver Stefan Löfven.

Statsministern sänder också sina tankar till de som skadats, deras anhöriga, samt polis och vårdpersonal.

”Vi blir påminda om hur skör vår trygga tillvaro är. Jag vill uppmana alla att sända en tanke till de som drabbats av våldet och till de män och kvinnor i sjukvården, polisen och i kommunen som arbetar med att vårda skadade och återupprätta tryggheten”, skriver Stefan Löfven.

stefan löfven
Foto: Carl-Olof Zimmerman / TT

Partiledare uttalar sig

Flera andra partiledare har också uttalat sig om attacken.

”Våra tankar går ikväll till dem som har drabbats av det avskyvärda våldet i Vetlanda. Vi tänker på de skadade och på deras anhöriga. Och på ett samhälle i chock och sorg. Jag fördömer våldet, och vi måste gemensamt stå upp emot det och mot den eller de som har begått brotten,” skriver Ulf Kristersson (M) på Facebook.

”Följer med bestörtning rapporteringen från Vetlanda. Mina tankar går till offren och de anhöriga denna kväll”, skriver Ebba Busch (KD) på Twitter.

”Det som hänt i Vetlanda är fruktansvärt. Ett avskyvärt attentat, mitt på öppen gata. Just nu är mycket oklart, men jag följer utvecklingen noga. Mina tankar går till de drabbade och anhöriga”, skriver Annie Lööf (C) på Twitter.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);