Stockholmspolisen Linus har fått nog – nu ryter han ifrån till de som trotsar rådet: ”Håll avstånd”

Gång på gång har Folkhälsomyndigheten uppmanat oss till att hålla social distansering och inte trängas i långa köer eller sätta oss på fulla uteserveringar.

Trots det vittnar Stockholmspolisen Linus om motsatsen och uppmanar folk till att hålla avståndet.

Trots Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer rapporteringar om att folk börjat slappna av och bege sig ut i vårnatten.

Under helgen har flera Stockholmskrogar varit fullsatta, parkerna har varit välfyllda och på något vis har det känts som att alla glömt bort den rådande pandemin.

Stockholmspolisen Linus delade med sig av helgens betraktelser i ett inlägg på Facebook, vilket Expressen var först med att berätta.

”Patrullerna som arbetat har haft fullt upp både fredags- och lördagsnatten. […]

Även krogarna har haft sin beskärda del och under lördagsnatten genomförde Miljöförvaltningen ett antal kontroller för att se om Folkhälsomyndighetens riktlinjer följs. Vi kunde med lätthet konstatera att ett flertal krogar hade långt över de rekommenderade antalet gäster. Bilden är från Folkungagatan”, skriver han i inlägget.

HelgsammanfattningHelgens äventyr lider mot sitt slut och klockan närmar sig soluppgång. Patrullerna som arbetat har…

Gepostet von Polisen Södermalm am Samstag, 18. April 2020

Nu uppmanar han folk till att hålla avstånd.

– Vi vill att man följer myndigheternas råd och håller avstånd, säger Linus Nilsson till Expressen och fortsätter:

– Vi vill att folk ska kunna vara ute men när man väljer att gå ut på krogen ska man hålla avstånd. Ser man att det är helt packat på ett ställe kanske man ska välja ett annat.

Enligt Polisen är det fortfarande lugnare i city än innan coronavirusets framfart, men långt ifrån alla tar riktlinjerna på allvar.

– De finns de som tror att de kommer klara sig utmärkt och att corona bara är feber, eller att det bara drabbar dem själva om de blir sjuka vilket är fel. Jag är på Södersjukhuset nästan dagligen, och har man varit där tänker man nog till en gång extra innan man ger sig in på en av de här krogarna, säger Linus Nilsson till Expressen.

Vi måste alla hjälpas åt att minska smittspridningen och det gör vi bäst genom att hålla avståndet.

Dela artikeln för att påminna andra om rådet.