Susanna Kallur närmar sig OS efter ny supertid. Stort grattis!

Susanna Kallur har haft en lång och kämpig väg tillbaka efter flera år av skadehelvete. Men nu verkar storformen verkligen vara på gång – lagom till sommarens OS i Brasilien. ”Sanna” blev under lördagen tvåa i sitt andra lopp för säsongen i finska Kuortane. Hon klockades på tiden 12,91, nio hundradelar snabbare än vad hon sprang på Stockholm Stadion förra torsdagen.

Efter sex tunga skadeår är Susanna Kallur tillbaka på allvar. Värst har hennes skada på skenbenet varit och hennes karriär var länge i fara. Senast Sanna Kallur deltog i en tävling på 100 meter häck var för 6 år sedan.

Men hon har aldrig gett upp sin dröm och hennes stora mål är att kvala in till OS i Rio de Janeiro. Förra veckan gjorde hon comeback när hon deltog i Diamond League-galan på Stockholm Stadion och där sprang Falutjejen i mål på 13 sekunder blankt, vilket gav en femteplats i tävlingen. Hon klarade även EM-kvalgränsen på 13.30 och prickade den officiella OS-kvalgränsen, skriver Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån/Erik Simander

160616 Susanna Kallur, Sverige jublar efter loppet pŒ 100m hŠck under Stockholm Bauhaus Athletics den 16 juni 2016 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRN / Cop 201

På lördagen i finska Kuortane slog Susanna Kallur till med en ny supertid. Hon blev visserligen tvåa i loppet efter finskan Nooralotta Neziri, men Sannas tid stack ut: 12,91. Det innebär att Kallur närmade sig Sveriges Olympiska Kommitté’s egen kvalgräns för att få vara med på OS, 12,80.

Förbundskaptenen Karin Torneklint har tidigare öppnat upp för att plocka med Kallur till OS, men än är inget helt klart. Härnäst väntar EM för Kallur, som går i Amsterdam mellan 6–10 juli.

Gilla gärna om du också vill att Susanna Kallur ska få chansen i OS!