Sven-Bertil Taube vårdas fortfarande på sjukhus – bryter tystnaden: ”Jag är inte bra, men det är bättre”

.

Tidigare i somras meddelades det att Sven-Bertil Taube insjuknat i en virussjukdom.

Då kom också beskedet att den folkkäre sångaren ställer in sin medverkan i kommande ”Så mycket bättre”. 

Nu kommer Sven-Bertil med en uppdatering från sjukhuset.  

– Det är klart man är ledsen. Jag är inte glad för det, men jag måste ju tänka på min hälsa först, säger han till Aftonbladet.

Det var i mitten av juni som svenska folket fick höra om Sven-Bertil Taubes virussjukdom – och att han tvingas ställa in inspelningarna av ”Så mycket bättre”. Han blev även tvungen att säga nej till sin årliga Gröna Lund-konsert i Stockholm. Det är ju annars så här vi är vana vid att se honom: med gitarren i famnen framför mikrofonen.

Foto: Hesekiel/Wikimedia commons

Nu vill Sven-Bertil skicka en uppdatering. Han är fortfarande kvar på sjukhus, en månad efter det att beskedet om virussjukdomen nådde fansen.

Taube har drabbats av luftrörskatarr, vilket även kallas akut bronkit. Det är en virussjukdom som gör det svårt att andas.

– Det är slem i lungorna. Jag har haft vatten runt lungsäcken och hjärtat och sånt där som gör det mycket svårt att andas, säger Taube till Aftonbladet.

Foto: Anders Henrikson, Wikimedia commons/TV4

Från början var det planerat att han skulle vara sjukskriven till och med 10 juli – men ännu har artisten inte repat sig, och det har gjort att detta skjuts upp ytterligare.

Men det verkar i alla fall som det går i alla fall åt rätt håll:

– Jag är inte bra, men det är bättre, säger Sven-Bertil Taube till Aftonbladet.

Taube vårdas just nu på en klinik på Harley Street hemma i London där han bor med sin fru, och han säger att han snart hoppas få åka åka hem igen

Nu skickar vi alla styrkekramar vi kan till denna fantastiska artist! Dela vidare och passa på och skicka en krya på dig-hälsning till Sven-Bertil!