Svenska hunden Molly röntgas efter problem i munnen – då gör veterinären en skräckinjagande upptäckt

Hunden Molly besökte veterinär då hon verkade ha problem i munnen. Men under en röntgen gjordes en chockerande upptäckt.

Newsner har vid flera tillfällen rapporterat om attackerna mot hundar runt om i Sverige.

Så sent som i november rapporterade vi om hunden Svava som fick tassarna uppskurna i hundrastgården.

Någon eller några hade lagt ut krossat glas och preparerat korvar med häftklamrar som de placerat i hundrastgårdar runt om i Malmö.

LÄS MER: Hunden Ozzy förgiftades på promenaden – nu vill matte Sofia varna andra: ”Kämpar för sitt liv”

Sökte vård för ont i munnen

Och nu är det dags igen. Enligt Expressen fick polisen in sammanlagt 51 anmälningar om liknande händelser i Malmö i fjol. Hittills i år är antalet fem.

Labradoren Molly är en av dem.

För några dagar sedan var hon vid Pildammen i Malmö på promenad, och rätt som det var så svalde hon någonting utan att matte hann stoppa henne.

Drygt ett dygn senare kom hon in till veterinären då det verkade som att hon hade ont i munnen.

30-50 spikar i magen

Molly undersöktes och veterinären kunde plocka ut en tavelspik ur munhålan.

Men faran visade sig vara långt ifrån över. Efter en röntgen gjorde veterinären en chockerande upptäckt.

Röntgenbilderna visade att Molly hade ytterligare ett 30-50 tal spik i magen, något veterinären delade med sig av i ett inlägg på Facebook.

”Hon opereras här på Djursjukhuset och med hjälp av magnet kunde 62 spikar plockas ut ur hennes mage. Den sista spiken var mycket svår att lokalisera och kunde hittas först en dag senare med hjälp av endoskop. Ett endoskop är en kamera som man för ner i magsäcken genom svalget och kan undersöka utan att behöva öppna buken. Det blev många hejjarop när den sista spiken kunde plockas ut med den lilla tången i endoskopets ände”, skriver veterinären

https://www.facebook.com/djursjukhusetmalmo/posts/4928581900533075?cft[0]=AZX6bu0ooOB0vD5EU9SMRbB82nmahuE1CQKR5Sh0ELvqufZ6o22wtXlCnxUT_ton7nhBj1YLCK4qpKpOYG5C-IA_XcUPcd-nyVWIRnNrdQaG8IxR_dtCO10557kLzwLFaZLu6ic1zh36iVwHVBJnnxtl&tn=%2CO%2CP-R

Totalt plockade veterinären ut 64 tavelspikar ur Mollys mun och mage.

Trots den hemska upplevelsen är Molly hemma och är frisk.

Nu uppmanar veterinären alla hundägare att vara uppmärksamma på mat som ligger utplacerad och att rapportera konstaterade fall till polisen.

Sprid gärna veterinärens ord så att ingen mer hund råkar illa ut.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);