SVT-programledarens hånfulla ord – efter Jenny Strömstedts kollaps

När Jenny Strömstedt skulle leda direktsändningen angående beskedet om Palmeutredningen som kom under onsdagen, kollapsade hon i direktsändning.

Strax därefter passade SVT-programledaren Carolina Neurath på att pika Jenny med några hånfulla ord på Instagram, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

Under onsdagen kom chefsåklagare Krister Petersson med ett historiskt besked i Palmeutredningen. Därav sände TV4 under onsdagskvällen det extrainsatta programmet ”Mordet på Olof Palme”.

Men mitt under en intervju med chefsåklagare Krister Peterson föll Jenny Strömstedt, 47, ihop och TV4 avbröt sändningen.

Jenny Strömstedt
Foto: Twitter

SVT-programledaren Carolina Neurath, 34, som tidigare under dagen jobbat med SVT:s direktsändning om mordet på Olof Palme lade strax efter Jennys kollaps ut ett inlägg på Instagram med texten:

”Text jag kommer radera snabbt: vissa svimmar inte i sändning. Eller efter”, stod det i Carolina Neuraths inlägg, tillsammans med en bild på sig själv med ett glas i handen och en SVT-kollega på en uteservering i Stockholm.

Inlägget raderades efter en stund.

Foto: TV4/ Christine Olsson/TT

Helena Brodén på SVT:s pressjour skriver i ett sms till Aftonbladet att det var ett dåligt skämt.

”Det var ett dåligt skämt som landade fel. Carolina insåg det själv och raderade inlägget.”

Enligt Aftonbladet var det flera personer som kritiserade Carolina Neuraths inlägg, vilket gjorde att hon till slut valde att stänga av sitt kommentarsfält.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required