Tågvärden Johanna har fått nog av trängseln – vädjar till resenärer att tänka till: ”Bör inte va ett problem”

Trängseln i kollektivtrafiken under pandemin har debatterats om och om igen. Trots det upplever flera att ingen förbättring har skett.

Enligt Tågvärden Johanna Persson, 31, är det fullproppat på Pågåtåget där hon jobbar varje dag.

Nu har hon tröttnat.

Folkhälsomyndigheten har dag in och dag ut uppmanat alla att hålla distansen och tvätta händerna. Vilket har varit A och O för att hindra smittspridningen.

Redan i våras larmade resenärer om att det var trångt och svårt att hålla restriktionerna på resebolagens färdmedel.

Men trots att temat diskuterats otaliga gånger fortsätter trängseln och smittspridningen fortsätter att öka.

Foto: Facebook/ Johan Nilsson/TT

Någon som sett det på nära håll är Johanna Persson, tågvärd på Pågatåget.

Enligt henne är det så pass trångt att resenärerna får fulla ut tomma utrymmen i gångarna och även där tvingas trängas.

För att dela med sig av vad hon själv bevittnar varje dag knäppte Johanna en bild på trängseln och delade med sig av den på Facebook.

”Fullproppat tåg”

Bilden, som visar ett proppfullt Pågatåg där människor sitter och står tätt för att hinna i tid, har delats över 3000 gånger på två dygn.

Jag jobbar som tågvärd och så här ser det ut på mitt jobb på Pågatågen i Skåne. Bilden är tagen inifrån vår lilla tjänstekupé med ett fullständigt fullproppat tåg”, skriver Johanna i inlägget.

Johanna menar att bilden inte är någon engångsföreteelse utan att det är så här fullt varje dag.

”Varje dag, i rusningstrafik ser många av våra tåg ut så här. Resenärer packade som sillar. Vi har 234 sittplatser ombord på ett tågset och här står folk upp dessutom”.

Nu vädjar Johanna till alla resenärer att avstå från kollektivtrafiken om man kan.

”Snälla, åk inte kollektivtrafik om du verkligen inte måste. Gå, ta cykel, ta bilen, flygande matta eller vad som, om du kan. Det hävdas fortfarande att vi inte har någon direkt trängsel ombord och vi som jobbar ombord gör allt för att rapportera dessa överfulla tåg. Vi vill ha fler vagnar insatta – inte borttagna”, skriver hon i inlägget och tillägger:

”Ekonomin bör inte vara ett problem i det här, som den sammhällsbärande uppgiften tågen har och mitt i en pandemi. Fler tåg = mindre corona!Dela gärna vidare detta inlägg för att fler ska nås av den bistra sanningen så att fler kanske fattar allvaret till slut…”

Folk känner igen problematiken

Johannas Facebookinlägg har fått stor spridning och i kommentarsfältet är det många som känner igen sig i hennes beskrivning.

”Ingen skillnad i Stockholms lokaltrafik! Katastrof”, skriver en person.

”Varför inte hänga på fler vagnar så folk slipper trängas???”, skriver en annan.

”Vettlöst! Inte det minsta konstigt att vår statistik ser ut som den gör! Beklagar er arbetsmiljö. Inte människovärdigt! Förstår om man inte kan välja annat färdmedel, men nog f** ska fler vagnar kunna sättas in!”, skriver en tredje.

”Bussarna ser likadana ut här i norr🤮 får ta taxi om man är långt ifrån hem”, skriver en fjärde.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);