Tareq Taylors kritik mot regeringen – efter nya beskedet: ”Ingen saklig grund”

Den 1 juni införs lättnader i restriktionerna. Bland annat kommer landets krogar då att få ha öppet till klockan 22.30.

En som är glad över beskedet är stjärnkrögaren Tareq Taylor. Men han vädrar också kritik mot de beslut som tidigare tagits.

– Restriktionerna har inte haft någon saklig grund i att smittan har skett på restaurang, säger Tareq Taylor till Aftonbladet.

Det var i mitten av november förra året som regeringen meddelade att alla verksamheter som serverade alkohol skulle tvingas stänga senast klockan 22.30.

Åtgärderna var en del i ett försök att minska smittspridningen i Sverige, och skulle sedermera komma att stramas åt ytterligare med ett stängningstvång klockan 20.30.

Beskedet kom som en chock för restaurangbranschen, som redan gick på knäna under coronapandemin.

Många ilskna röster höjdes – och en som tydligt vädrade sitt missnöje var stjärnkrögaren Tareq Taylor.

I en intervju med tidningen Aftonbladet menade han att det var ”pinsamt av regeringen att slå undan benen” på folk utan att matcha åtgärderna med ett stödpaket.

tareq taylor
Foto: Andreas Hillergren / TT

”Vansinnig situation”

I en intervju med Newsner menade Tareq Taylor vidare att situationen efter åtgärderna blivit värre än någonsin för den hårt ansatta restaurangbranschen.

 Det är en vansinnig situation som vi befinner oss i. Vänner och kollegor har fått stänga ner sina verksamheter och fått ansöka om konkurs. Många personer har fått se sina livsverk gå under, sa Tareq Taylor i december till Newsner.

– Det är som att slå på någon som redan ligger ner. Jag önskar att jag kunde se en ljusning, men det kan jag inte.

Stjärnkocken tyckte vidare att det var fel att restaurangerna pekades ut som en farlig plats att befinna sig på.

 Vill man vistas ute och göra det säkrare, finns ju ingenting säkrare just än en sittande måltid. Budskapet kom fram men tyvärr inte nyanserat. Istället för att nattklubbarna skulle bli målet för restriktionerna blev hela restaurangnäringen det istället, sa Tareq Taylor då till Newsner.

Foto: Shutterstock

Tareq Taylor om lättnaderna: ”Oerhört viktigt”

Men efter flera månaders tuff kamp, har regeringen nu presenterat ett efterlängtat besked.

Från och med den 1 juni kommer landets krogar att kunna förlänga sina öppettider, i första hand till och med klockan 22.30.

Lättnader som ger Tareq Taylor och hans kollegor nytt hopp om framtiden.

– Det är oerhört viktigt och jag skulle säga att det vore omöjligt att inte gå åt det hållet. Vi går mot sommaren och ljusare tider vilket gör att folk kommer vilja samla sig, och om de inte gör det på restaurangerna kommer de samlas på hemmafester, säger han till Aftonbladet.

Nya besked i dag: Så här ska Sverige öppna upp samhället igenEfter restriktioner, rekommendationer och…

Posted by Newsners bästa on Thursday, May 27, 2021

Nya kritiken mot politikerna

Däremot är Tareq Taylor fortsatt kritisk till de restriktioner som restaurangbranschen tvingats förhålla sig till under det senaste året.

I en intervju med Aftonbladet skickar stjärnkrögaren en ny känga till landets politiker.

– Jag förstår restriktionerna i den utsträckning att man från politikens håll har behövt ha verktyg. Någonting som säger ”det här är farligt, begränsa er rörlighet, stanna hemma”. Det förstår jag. Men restriktionerna har inte haft någon saklig grund i att smittan har skett på restaurang. I det avseendet är restriktionerna endast ett politiskt verktyg, säger Tareq Taylor.

Han menar att det kommer ta lång tid innan branschen har återhämtat sig, och ser en lång uppförsbacke framför sig. En uppförsbacke som enligt Tareq Taylor hade kunnat undvikas.

– Det är så oerhört tråkigt att 50 000 personer har blivit arbetslösa på grund av detta. För det hade kunnat undvikas, det är jag övertygad om, säger Tareq Taylor till Aftonbladet.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required