Tareq Taylors nya ord – ryter ifrån om tuffa krisen: ”Som att slå på någon som redan ligger”

För flera veckor sedan infördes nya restriktioner som tvingar restauranger och barer att sluta servera alkohol klockan 22.

Enligt stjärnkocken Tareq Taylor har situationen nu blivit värre än någonsin inom branschen.

– Det är som att slå på någon som redan ligger ner. Jag önskar att jag kunde se en ljusning, men det kan jag inte, säger han till Newsner.

Restaurangbranschen har drabbats hårt av pandemin.

Redan under tidig sommar visade nya siffror från SVT att nästan fyra av tio företag hade förlorat en fjärdedel av sin omsättning under coronapandemin.

Det rådande läget har satt djupa spår hos restauranger och barer, och för stjärnkocken Tareq Taylor syns fortfarande ingen ljusning i tillvaron.

Det har varit ett väldigt turbulent år kan man säga. Man har kastats mellan hopp och förtvivlan, säger han till Newsner och fortsätter:

Det är en vansinnig situation som vi befinner oss i. Vänner och kollegor har fått stänga ner sina verksamheter och fått ansöka om konkurs. Många personer har fått se sina livsverk gå under.

Tareq berättar att han och andra kollegor i branschen såg en ljusning under våren, men att det nu är värre än någonsin.

Det är en helt annan situation. Det är som att slå på någon som redan ligger ner. Jag önskar att jag kunde se en ljusning, men det kan jag inte.

Tareq Taylor
Foto: Instagram

LÄS MER: Här fortsätter folk att festa mitt i pandemin – trots nya alkoholstoppet: ”Varför stänga ner?”

Ryter ifrån mot restriktionerna

Än så länge har Tareq och hans verksamheter klarat sig bra och han har inte tvingats lägga ned någonting än.

Men på grund av de rådande restriktioner som gäller på restauranger och barer, blir krisen bara värre och värre.

Jag önskar att regeringen hade lyssnat på branschen och inte satt klockan 22 utan 23, för då hade restaurangbesöken kunnat fortleva. De borde ha förtydligat varför man gör det och vad man egentligen vill komma åt – det vill säga nattklubbarna.

Alkoholrestriktioner
Foto: Shutterstock

LÄS MER: Efter nya restriktionerna – krog i Stockholm anordnar fest på dagtid: ”Bryter inte mot några regler”

Tareq Taylors önskan till regeringen

De nya restriktionerna innebär att det inte får serveras någon alkohol efter klockan 22 och att hela lokalen måste utrymmas till klockan 22.30.

Tareq Taylor vill självklart också att smittspridningen ska minska och är inte emot alkoholförbudet i sig.

Men han tycker det är fel att peka ut restaurangerna som en farlig plats att befinna sig på.

Vill man vistas ute och göra det säkrare, finns ju ingenting säkrare just än en sittande måltid. Budskapet kom fram men tyvärr inte nyanserat. Istället för att nattklubbarna skulle bli målet för restriktionerna blev hela restaurangnäringen det istället.

LÄS MER: Tareq Taylors stenhårda kritik mot Stefan Löfven – efter beskedet: ”Pinsamt”

Vad hoppas du att regeringen ska göra framåt?

Tyvärr är det för sent för att rädda julen. Alla de företag som kunde ha tagit ut sina anställda på en julmåltid vågar inte. De kunde ha gjort det med 4-6 personer vid varje bord under trygga omständigheter. Men istället blir det digitala julfester, vilket är helt i sin ordning eftersom det inte är en otrygg miljö, säger Tareq och fortsätter:

Men det finns ingen anledning att göra det. Man kan bli serverad sittande vid bord och behöver inte stå vid en buffé.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);