Thorleifs-sångaren Thorleif Torstensson död i covid-19 – blev 71 år gammal

Thorleif Torstensson, sångare i dansbandet Thorleifs, har avlidit i sviterna av covid-19. Det meddelade familjen via skivbolaget Warner Music under söndagskvällen, något som Aftonbladet rapporterat om. 

Under flera decennier var Thorleifs ett av Sveriges mest älskade och hyllade dansband. Sedan bandet bildades 1962 har Thorleifs släppt ett tjugotal LP- och CD-skivor, och ännu fler singlar. 

Thorleifs är kända för sina många hits på Svensktoppen, bland annat “Gråt inga tårar”, och “Tre Gringos”, men också för sina underhållande livekonserter som fått svenska folket att bjuda upp till dans under hela 70-,80- och 90-talet. 

Folkkära hits på Svensktoppen

Så sent som 2009 tävlade Thorleifs i Melodifestivalen med låten ”Sweet kissin’ in the moonlight”.

Foto: ANDERS WIKLUND/TT

Thorleif Torstensson död i covid-19

Under söndagskvällen meddelade Thorleif Torstenssons familj att sångaren och frontfiguren avlidit i sviterna av covid-19

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT /

”Det är med stor sorg som Thorleif Torstenssons familj härmed meddelar att han i dag den 10 januari 2021, i sviterna av covid, stilla somnade in omgiven av sina nära och kära”.

Enligt Niels Kvistborg, Thorleifs manager, ska artisten ha vårdats på sjukhus i Halmstad i en veckas tid innan han gick bort, vilket han berättat för Aftonbladet. 

Vårdades på IVA

Artisten vårdades på IVA i Halmstad, men hans liv gick inte att rädda. I ett uttalande visar familjen sin sorg, samtidigt som de tackar vårdpersonalen i Halmstad för behandlingen av deras familjemedlem. 

I uttalandet som Expressen fått ta del av via skivbolaget Warner Music skriver familjen:

”Enormt varm och kärleksfull person”

”Han var en enormt varm och kärleksfull person och har genom musiken skänkt glädje och tröst till många många människor. Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja vår djupt älskade make, pappa, morfar, farfar och svärfar. Vårt innerliga tack till personalen som vårdade honom på IVA på Halmstad sjukhus”.

I november 2012 släppte Thorleifs sitt sista album “Tack & farväl”, med 45 gamla favoritlåtar, samt en nyskriven låt, som ett avslut på dansbandskarriären. 

Thorleif Torstensson somnade in i Halmstad den 10 januari 2021, han blev 71 år gammal.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required