Tittarnas vrede mot Anders Bagge – efter hårda utspelet i TV4

Anders Bagge har på senare år blivit en högst folkkär profil i tv-rutan, mycket tack vare hans glada och lättsamma inställning där han sällan ilsknar till.

Men under onsdagens avsnitt av Idol 2018 fick tittarna se en ny sida av Anders Bagge – en betydligt hårdare sådan. Och det föll inte i god jord hos alla.

”Den där Anders Bagge har nog mer känslor o förståelse för djur än människor”, skriver en användare på TV4:s Instagram.

I måndags hade en ny säsong av tittarsuccén Idol premiär i TV4. I år är det Anders Bagge, Nikki Amini, Alexander Kronlund och Kishti Tomita som sitter i jurystolarna för att hissa och dissa – och redan under säsongens tredje avsnitt, som sändes under onsdagen, hettade det till rejält.

För när 17-åriga Vanja klev in i studion för att göra sin audition, var juryn allt annat än överens. Medan Kishti Tomita hyllade 17-åringen och såg något unikt, var den annars så mjuka och glada Anders Bagge desto mer upprörd.

– Det blir ett nej från min sida. Det är liksom teater det här, jag pallar inte det, sa Anders Bagge irriterat i programmet.

anders bagge, idol, vrede, vanja
Bildkälla: Skärmdump/TV4

”Fy fan alltså”

Vanja fick ändå ett andra försök att göra sin audition, något som skulle få tv-profilen att tappa humöret ännu mer. Han jämförde tonåringens audition med ett barnprogram, och när övriga jurymedlemmar valde att ge Vanja en guldbiljett röt en ilsken Anders Bagge ifrån.

– Fy fan alltså, jag begriper faktiskt inte varför de andra i juryn valde att ta med henne, sa han i programmet.

Men det som verkligen fick tittarna att reagera, var när Vanja efteråt försökte ge Anders Bagge en kram – och han svarade med att sträcka upp armarna och svara att han inte ville.

anders bagge, idol, vrede, vanja
Bildkälla: Skärmdump/TV4

Efter programmet har många tittare vädrat sin ilska mot Anders Bagge på TV4:s Instagram. Där rasar flera mot Bagges attityd, och kritiserar hans beteende mot 17-åriga Vanja.

”Den där Anders Bagge har nog mer känslor o förståelse för djur än människor…. Att man ens kan dissa någon så”, skriver en användare.

En annan kommenterar: ”Gillade inte Anders attityd mot Vanja. Hon är en glad person, hon är som hon är. Orka vara som alla andra” medan en tredje vänder sig mot hela juryn och skriver: ”Jag tycker fan att juryn borde tagga ner lite. Som Bagge blev sur över hon med lila läppar. De letar inte färdiga artister, de letar efter folk med schyssta och intressanta röster som ska bli en slipad diamant. SKÄRPNING TACK!!”

anders bagge, idol, vrede, vanja
Bildkälla: Skärmdump/TV4

Vissa följare försvarar också Anders Bagge, och håller med honom om att det ska handla om sångröster och inte teater.

Vad tycker du själv, var Anders Bagge för hård eller hade han rätt i det han sa? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

Här kan du se Vanjas audition, som får Anders Bagge att ilskna till:

DELA gärna artikeln om du också ser fram emot vad årets säsong av Idol har att bjuda på!