Trängselkaos på stränder i värmeböljan – badgäster började slåss om parkeringsplats

Helgens värmebölja har orsakat kaos på flera badplatser i landet. Ivriga badgäster som felparkerat nära bad har blockerat vägar för blåljuspersonal, och under helgen fick polis samtal om ett bråk mellan besökare som slogs om en parkeringslucka.

– Det är problematiskt att vi nu har en så hård belastning vilket gör att vi inte hinner med att titta på platserna i den omfattning vi önskar, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl i polisregion Väst till Aftonbladet.

Badplats i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Felparkerare blockerar ambulans

Så fort högtrycket kom tillbaka började badplatser runt om i Sverige att fyllas till bredden av människor.

Redan i mitten på förra veckan började polisen att få problem med människor som felparkerade i sådan utsträckning att blåljuspersonal inte kunde ta sig fram vid olyckor. När parkeringsplatserna blivit fulla har bilister ställt sig på ställen där det inte är tillåtet att parkera.

SOL, BAD OCH DJUNGELNS LAGJag önskar jag kunde skriva ett peppande inlägg där göteborgarna beskrevs som föredömliga…

Posted by Polisen Göteborg syd on Sunday, August 9, 2020

Enligt polisen har parkeringsvakter fått bötfälla hundratals bilar på kort tid. Inte bara har trängseln stoppat framkomligheten, utan även orsakat kaos bland gästerna.

Slagsmål på badplats

Under helgen ska ett slagsmål ha brutit ut mellan två badgäster i Askim.

– En av dem ska också ha försökt köra på eller trycka iväg den andra med sin bil, säger Morten Gunneng till Aftonbladet

Enligt Morten Gunneng är det högt tryck hos polisen under värmeböljan, vilket de beskriver som problematiskt.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);