Efter misstänkta mordet på 17-åriga flickan – två nya personer anhållna

Två personer har anhållits misstänkta för brott med anknytning till mordet på den 17-åriga flickan i Uddevalla.

Det innebär att tre personer nu kopplas till mordutredningen. Sedan tidigare sitter flickans pojkvän häktad misstänkt för mord.

En tredje person har anhållits misstänkt för anknytning till mordet på den 17-åriga flickan, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på fredagsförmiddagen.

Även den man som tidigare suttit anhållen misstänkt för grovt skyddande av brottsling anhölls på nytt under torsdagen. Sedan tidigare sitter pojkvännen häktad misstänkt för att ha mördat 17-åringen. Det innebär att totalt tre personer misstänks för brott.

Åklagare vill inte uppge brott 

 – I nuläget går vi inte ut med vilka brott de två anhållna är misstänkta för. Åklagare kommer under helgen besluta om de ska begäras häktade eller om de ska friges, säger kammaråklagare Jim Westerberg i ett pressmeddelande.

Polisens huvudteori är att den 22-årige pojkvännen begick mordet i sitt hem i Uddevalla den 14 november, enligt Aftonbladet.

LÄS MER: Polisen: Här mördades försvunna 17-åriga flickan

Han sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord men nekar till brott. I eftermiddag hålls en omhäktningsförhandling mot honom.

Kroppsdel hittades

17-åringen försvann den 14 november från Uddevalla och rapporterades till polisen som försvunnen den 17 november. Samma dag inledde polisen en sökinsats.

Den 29 november kunde polisen bekräfta att man hittat en kroppsdel som bekräftade flickans död.