Tv-profil sågar Greta Thunberg och Meghan Markle: ”Kände ett akut behov att…”

60-åriga tv-profilen Jeremy Clarkson sågar 17-åriga Greta Thunberg.

”Top Gear”-programledaren skriver om den svenska klimataktivisten i sin senaste kolumn.

Jeremy Clarkson har gjort sig känd som en profilerad programledare och motorjournalist i Storbritannien de senaste decennierna.

60-åringen från Doncaster är bland annat en av profilerna i motorsuccén ”Top Gear”, som också har fått en svensk variant.

Om motor och bilar ligger Clarkson varmt om hjärtat – så kan man inte säga att klimatfrågan har gjort detsamma.

– Jag anser att världen kan ta hand om sig själv så vi borde njuta av den så gott vi kan, sade Clarkson enligt Independent.

Foto: Shutterstock

Men på senare tid ska den bullrige brittiske tv-profilen ha reagerat starkt på något han anser vara en effekt av klimatförändringar. När Clarkson var på resande fot i Kambodja och Vietnam såg han hur en sjö var uttorkad. Till The Sunday Times berättar han att det var första gången han erkänt att det överhuvudtaget existerar en global uppvärmning.

Foto: Shutterstock

Två personer som tydliggjort var de står i klimatfrågan är svenska 17-åringen Greta Thunberg, en av huvudfigurerna bakom den globala klimatrörelsen ”Fridays for Future”, och brittiska kungligheten Meghan Markle.

Båda dessa stör sig 60-åriga Clarkson på. I sin senaste kolumn i tabloiden The Sun går han till angrepp på båda.

”Varenda gång Greta Thunberg dök upp på tv:n kände jag ett akut behov att köpa ännu en värmare till uteplatsen”, skriver Clarkson i The Sun om den svenska 17-åringen.

”När Meghan Markle sade till mig att lämna bilen hemma ville jag skjuta en isbjörn rakt i ansiktet”, skriver han.

Vad tycker du om Jeremy Clarksons uttryck? Skriv gärna en kommentar.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);